Mainos

Lastenkirjallisuus Agricolasta Topeliukseen verkkojulkaisussa

Suomen nuorisokirjallisuuden instituutti on julkaissut verkossa kattavan bibliografisen peruskartoituksen suomalaisesta lasten- ja nuortenkirjallisuudesta Agricolan Abckirjasta Topeliuksen aikaan.

Verkkojulkaisu Koivu ja tähti esittelee lähes kaksi tuhatta lapsille tai nuorille suunnattua kirja- tai lehtinimikettä eri painoksineen ja laitoksineen vuosilta 1543-1899. Jokaisesta nimikkeestä annetaan tekijä-, kustantaja- ja alkuperätiedot sekä kuvataan julkaisun sisältöä, ulkoasua ja kuvitusta myös kuvanäyttein. Mukana on lisäksi tietoja esipuheista, mainoksista ja kirja-arvosteluista.

Verkkojulkaisussa kerrotaan pääosin teoksista, jotka ovat olleet saatavilla seuraavissa julkisissa kokoelmissa: Helsingin, Jyväskylän ja Turun yliopiston kirjastot, Åbo Akademin kirjasto, Suomalaisen kirjallisuuden seuran kirjasto, Suomen nuorisokirjallisuuden instituutti ja Tampereen kaupunginkirjasto.

Kuvauksen kohteena olevan teoksen sijoituspaikka on mainittu, joten kiinnostuneilla on mahdollisuus saada mainitut tekstit käyttöönsä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.