Mainos

Lastenjärjestö uhkaa keskeyttää apunsa Afganistanille

Kansainvälinen Pelastakaa lapset -järjestö uhkasi tänään keskeyttää avustushankkeensa Afganistanissa, jos Taliban-sissit eivät lopeta naisten ja tyttöjen syrjimistä työelämässä ja kouluissa. Järjestö ilmoitti keskeyttävänsä kaikki avustushankkeet, jotka ovat joutuneet vaikeuksiin kiihkoislamilaisten määräysten vuoksi. Se kehotti myös muita avustusjärjestöjä toimimaan samoin.

Erityisesti lasten koulunkäyntiin panostava järjestö vetosi kaikkiin Afganistanin puolueisiin, jotta nämä takaisivat kaikille kansalaisille - miehille, naisille, pojille ja tytöille - yhtäläiset mahdollisuudet osallistua maan kehittämiseen.

Yksinhuoltajat vailla työtä

Taliban-sissit valtasivat kuukausi sitten maan pääkaupungin Kabulin ja määräsivät asukkaille tiukat säännöt. Ensimmäiseksi he kielsivät naisia työskentelemästä kodin ulkopuolelle ja sulkivat tyttökoulut. Naisten liikkumista kodin ulkopuolella ei katsota hyvällä silmällä, vaikka se tapahtuisikin päästä jalkoihin ulottuvan kaavun suojissa.

Määräys pakotti kymmenet tuhannet Kabulin naiset jättämään työnsä, vaikka monet heistä ovat lähes 20 vuotta kestäneiden taistelujen jäljiltä sotaleskiä ja perheidensä ainoita huoltajia. Monet kansainväliset järjestöt ovat jo aiemmin joutuneet lopettamaan avustusohjelmansa naistyöntekijöiden jouduttua jättämään työpaikkansa.

Pakistanin koraanikouluista lähtöisin olevat Taliban-sissit pitävät hallussaan suurinta osaa maata.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.