Mainos

Lastenelokuvien arvostus kasvaa

Koko perheen elokuvat ovat nostaneet arvostustaan elokuva-alan tekijöiden keskuudessa.

– Sen tiedon mukaan mitä minulla on, niin tekijöiden piirissä lastenelokuvien arvoa on aiemmin vähätelty, mutta arvostus on vähitellen noussut, sanoo Filmikamari ry:n toimitusjohtaja Tero Koistinen.

Arvostus onkin perusteltua, sillä koko perheen elokuvat ovat Suomessa katsojamagneetteja. Tämän vuoden katsotuin kotimainen elokuva on Risto Räppääjä ja Viileä Venla.

– Melkein kaikki koko perheen elokuvat ovat olleet suosittuja. Lisäksi niiden suosio jatkuu vielä elokuvakierron jälkeenkin, eli myös dvd-myynti on erittäin hyvää.

Loppuvuodesta ensi-iltansa saa vielä yksi perhe-elokuva, Ella ja kaverit.

Mysteerimöykkyjä ja suuria koululaitoksia

Ella ja kaverit -elokuva perustuu Timo Parvelan Ella-kirjasarjaan ja elokuvalta odotetaan kirjasarjan kaltaista menestystä.

Taneli Mustosen ohjaama elokuva onnistuukin kohtalaisen hyvin siinä, missä hyvän perhe-elokuvan pitääkin. Elokuva antaa nimittäin naurunaiheita perheen pienemmille, mutta siinä on sisältöä myös vanhemmille.

Lisäksi elokuva puolustaa täydellä sydämellä pieniä kyläkouluja ja maalaa isolla siveltimellä piruja suurten koululaitosten ylle.

Eikä kouluruokakaan pelkkää kiitosta saa. Ruokalasta lautaselle nakattuja lihapullia kun kutsutaan humoristisesti mysteerimöykyiksi, jotka heitettäessä kimpoilevat pitkin koulun käytäviä.

Lapsilta voi ammattilainenkin oppia

Mustosen elokuvassa debytoi lapsinäyttelijöiden katras, joka suoriutuu tehtävistään kokonaisuudessaan hyvin.

Eero Milonoff, joka näyttelee Ella ja kaverit -elokuvassa opettajaa, kokee lasten kanssa näyttelemisen opettavaisena - myös alan ammattilaisille.

– Parhaimmillaan ja keskittyneimmillään kun lapsi elää kuvaustilannetta, läsnäolo on lähes täydellistä. Ja näytteleminen - oman kokemukseni perusteella - perustuu hyvin paljon juuri läsnäoloon, sanoo Milonoff.

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 17.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.