Lasten yllätysjuhlat

  • Lasten partymix
  • Neonvihreä taikabooli
  • Vihreät karkkiomenat
  • Limenvihreä herkkukakku
  • Mausteiset bataattilohkot
  • Minihattarat
  • Nami-nami vartaat
  • Thai-kebabit
  • Crazy-dippi

Lasten partymix

  • 1 pkt mikropopcornia
  • 5 dl lyhyitä suolatikkuja (voi olla eri muotoisia)
  • 3 dl pieniä suolakaloja
  • 2 dl suolapähkinöitä
  • siirappi:
  • 1 dl hunajaa
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 1 tl kanelia
  • hyppysellinen inkiväärimaustetta
  • hyppysellinen mustapippuria
  • 2 dl amerikkalaisia pastilleja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Valmista ensin mikropopcornit. Levitä leivinpaperi uuninpellille ja kaada leivinpaperille tasainen kerros öljyä. Laita isoon kulhoon valmiit popcornit, suolatikut, suolakalat ja pähkinät. Sekoita hyvin.

Siirappi: sekoita siirapin ainekset kulhossa hyvin. Kaada siirappi pocornsekoituksen päälle ja sekoita hyvin. Näin seos saa tasaisen siirappikuorrutuksen. Levitä popcornseos leivinpaperille tasaisesti. Laita uuniin 15 minuutiksi niin, että pinta on hiukan paahtunut. Anna sen jälkeen seoksen jäähtyä. Kun partymix on kokonaan jäähtynyt, lisää lopuksi amerikkalaiset pastillit. Tarjoile partymix erillisessä kulhossa.

Neonvihreä taikabooli

  • 1/2 l Spriteä
  • 1/2 l vihreää Smurffilimonadia
  • 1/2 l läpinäkyvää sitruunalimonadia
  • 2-3 tippaa vihreää elintarvikeväriä (haluttaessa)
  • paljon jäitä
  • 3 limeä viipaleina

Sekoita booliaineet juuri ennen vieraiden tuloa. Tarjoile runsaiden jäiden kera. Vinkki: jääpalat voi myös värjätä tilkalla nestemäistä elintarvikeväriä.

Vihreät karkkiomenat

  • 8 vihreää omenaa (Granny Smith)
  • 8 jäätelötikkua
  • 6 dl sokeria
  • 3 1/2 dl vaaleaa siirappia
  • 3 1/2 dl vettä
  • muutama tippa vihreää nestemäistä elintarvikeväriä

Pese omenat ja poista kanta. Työnnä jäätelötikku omenan alapuolelta sisään. Laita uuninpellille foliopäällyste ja ripaus öljyä, jotta valmiit karkkiomenat irtoavat helpommin.

Kuorrutteen valmistamiseksi, laita kattilaan sokeri, siirappi ja vesi. Kun sokeri on sulanut, laita kattilan päälle kansi. Anna kiehua sekoittamatta noin 30 minuuttia. Testaa seoksen valmiutta 20 minuutin keittoajan jälkeen tiputtamalla hiukan seosta vesilasiin. Ollakseen valmis, seoksen täytyy kovettua kauttaaltaan kovaksi. Lisää lopuksi elintarvikeväri ja sekoita varovasti. Kasta omenat sokeriliuoksessa kauttaaltaan ja laita jäähtymään folioidulle uuninpellille. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia. Irrota jäähtyneet omenat foliosta ja aseta kauniiseen tarjoiluastiaan.

Vinkki: sokeriliuos on erittäin kuumaa, ole varovainen. Sokerikuorrutteen väriä voit vaihtaa, parhaimman lopputuloksen saat käyttämällä omenien väristä elintarvikeväriä.

Limenvihreä herkkukakku (10 henkilölle)

  • 3 dl sokeria
  • 8 kananmunaa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 1 sitruunan mehu
  • n. 2 dl omenamehua (kostutukseen)
  • 10 banaania, kuorittuna ja viipaloituna
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 dl suklaakastiketta
  • 80 g valmismarenkeja
  • Kuorrutus:
  • vihreää nestemäistä elintarvikeväriä oman maun mukaan
  • suurerhko määrä erivärisiä vihreitä karkkeja
  • 4 dl kuohukermaa
  • sokeria oman maun mukaan

Lämmitä uuni 200 asteeseen. erittele keltuaiset ja valkuaiset erillisiin kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri. Vatkaa vielä hiukan niin, että vaahdosta tulee kiinteää. Lisää keltuaiset nopeasti valkuaisvaahtoon. Jatka vatkausta mutta varo, ettei taikina menetä kuohkeuttaan. Lisää siivilän läpi kuivat aineet muna-sokeriseokseen. Kääntele varovasti lastalla niin, että aineet sekoittuvat. Jaa taikina kahdelle leivinpellille, joille on levitetty leivinpaperi. Paista kakkupohja 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyttäminen:

Vatkaa 5 dl kermaa vaahdoksi ja mausta hieman sokerilla. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja kaada hiukan sitruunamehua viipaleiden päälle (etteivät banaanit tummu). Halkaise molemmat kakkupohjat vaakasuunnassa kahteen osaan niin, että saat 4 suorakaiteen muotoista palaa. Kostuta ensimmäinen pohja omenamehulla. Levitä noin kaksi ruokalusikallista suklaakastiketta kakkupohjan päälle. Lado banaaniviipaleita sen verran, että pohja peittyy. Kaada suklaakastiketta banaanien päälle. Peitä banaaniviipaleet kermavaahdolla. Täytä seuraavat kaksi kerrosta samalla tavalla niin, että päällimmäiseksi jää kakkupohja. Marenki laitetaan viimeiseen kerrokseen banaanien päälle.

Kuorrutus:

Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi ja lisää elintarvikeväri varovasti niin, että saat haluamasi vihreän sävyn. Lisää hiukan sokeria. Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele karkeilla.

Vinkki: jos haluat tehdä isomman kakun, niin tuplaa resepti. Kakun väriä voit muuttaa elintarvikeväriä vaihtamalla.

Mausteiset bataattilohkot

  • 4 keskikokoista bataattia (hyvin pestynä ja harjattuna)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kuminaa
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • 1 tl inkiväärimaustetta
  • suolaa
  • pippuria
  • limen lohkoja

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä leivinpaperi uuninpellille ja laita pelti uuniin 15 minuutiksi kuumenemaan. Sillä aikaaa, viipaloi bataatit vaakasuoraan, suurehkoiksi lohkoiksi. Aseta lohkot tilavaan kulhoon ja sekoita sekaan kumina, paprika ja inkivääri. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele bataattilohkot tasaisesti lämpimälle pellille ja laita uuniin noin 15 minuutiksi. Ota bataattilohkot pois uunista ja käännä ne. Laita vielä uudestaan 15 minuutiksi uuniin. Lopuksi mausta suolalla ja tarjoile crazy-dipin kera.

Minihattarat

  • valmishattaraa eri väreissä oman mielen mukaan
  • 1 pussi varrastikkuja

Muotoile hattarasta pieniä tupsumaisia palloja varrastikun ympärille.

Nami-nami vartaat

  • 1 pussi varrastikkuja
  • erilaisia synttärisankarin pehmeähköjä lempikarkkeja pujotettuna vartaisiin

Pujota karkit varrastikkuihin ja tarjoile.

Thai-kebabit

  • 400g sianjauhelihaa
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 rkl hienonnettua sitruunaruohoa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl kalakastiketta (fish sauce)
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • 1 1/2 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 1/2 dl silputtua korianteria
  • 1/2 tl chiliä

Silppua valkosipuli, inkivääri, chili, kevätsipuli ja sitruunaruoho. Kuullota niitä paistinpannulla, johon on kaadettu tilkka öljyä. Anna jäähtyä. Lisää sianjauheliha ja sekoita hyvin. Lisää mausteet; hunajaa, suolaa, kalakastiketta ja lopuksi silputtua korianteria ja sekoita hyvin. Pyörittele lihaseoksesta pienehköjä palloja ja paista niitä paistinpannulla miedolla lämmöllä, niin että pinta ruskistuu ja ne ovat kypsiä. Lopuksi asettele lihapullat kebab- tai cocktailtikkuihin.

Crazy-dippi

  • 2 dl ruokajogurttia
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 1 rkl limemehua
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • muutama tippa vihreää nestemäistä elintarvikeväriä

Sekoita kaikki aineet keskenään pienessä kulhossa. Tarjoile mausteisten bataattilohkojen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat