Mainos

Lasten väkivaltakuolemat lisääntyvät

Perheväkivallan uhrina kuolleiden alle 15-vuotiaiden määrä kasvaa huolestuttavasti.

Lapsiin kohdistuva väkivalta on poliisin tietojen mukaan rajussa kasvussa. Hätkähdyttävintä on perheväkivallan uhrina kuolleiden alle 15-vuotiaiden määrän selvä lisääntymien viime vuosina. Yli 20 lasta on kuollut viimeisen kolmen vuoden aikana perheväkivallan seurauksena.

Poliisiylijohto nimittää lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa rikollisuuden mustaksi aukoksi, jonka laajuudesta ei tiedetä juuri mitään.

Poliisi on tuskastunut viranomaisten tehottomaan yhteistyöhön, tilanteen vakavuus paljastui poliisiylijohtajallekin vasta hiljattain. Yhteistyön tehostamista aiotaan ryhtyä nyt pikaisesti selvittämään.

- Meidän on tarkoitus poliisissa nyt selvittää tänä vuonna ja ensi vuonna minkälainen yhteinen toimintamalli pitäisi olla terveydenhuollolla, sosiaalitoimella ja poliisilla, että ongelmaan voitaisin jotenkin puuttua, kertoo sisäasiainministeriön poliisiylijohtaja Markku Salminen.

Perheväkivalta ja syrjäytyminen ovat lisänneet poliisiin saamia kotihälytystehtäviä jatkuvasti. Huostaanotot ovat lisääntyneet lyhyessä ajassa 500:sta 1500:een vuodessa. Ahdistavinta on alle 15-vuotiaiden väkivaltaisten kuolemantapausten kasvu.

Poliisiin tietoon tulee vain murto-osa lasten vakavista pahoinpitelyistä, jossa uutena ryhmänä on syli-ikäisten myrkyttäminen lääkkeillä ja jopa huumeilla.

Joensuussa tänään esiintynyt poliisiylijohtaja pitää syrjäytymistä ja perheväkivaltaa vakavana maan sisäistä turvallisuutta uhkaavana aiheena.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 01.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.