Mainos

Lasten sieppaaja Dutroux oikeuteen Belgiassa

Varsinainen oikeudenkäynti lasten surmista ja pedofiliasta epäiltyä Marc Dutroux'ta vastaan alkaa vihdoin Belgiassa. Tuomioistuin päätti tänään syytteistä Dutroux'ta ja kolmea muuta epäiltyä vastaan.

Dutroux pidätettiin lähes seitsemän vuotta sitten. Belgiassa löydettiin 1996 neljä siepattua tyttöä kuolleena. Pääepäilty Marc Dutroux kätki uhrit taloihinsa eri paikkakunnilla. Heistä kahdeksanvuotiaat tytöt Julie ja Melissa kuolivat nälkään kellarissa.

Tapaus Dutroux on sekoittanut Belgiaa vuosia, ja kohun katsotaan heijastuneen myös maan parlamenttivaalien tuloksiin 1999. Belgian poliisin ja oikeuslaitoksen uskottavuus on ollut koetuksella moneen otteeseen. Dutroux'ta epäiltiin tapauksista ja häntä kuulusteltiin monta kertaa, mutta poliisi osasi yhdistää johtolangat liian myöhään.

Vuonna 1998 Dutroux karkasi vankilasta, mutta 5000 poliisia onnistui löytämään hänet samana päivänä. Välikohtaus johti kahden ministerin eroon.

Tänä vuonna syyteoikeudenkäynti on paljastanut lisää yksityiskohtia tapauksesta. Todistajana on esiintynyt mm. siepattu tyttö, joka vapautettiin hengissä Dutroux'n talon kellarista. Dutroux sai jo vuonna 1989 mm. varkauksista, väkivaltaisuudesta ja kidnappauksesta 13 vuoden tuomion. Hän pääsi kuitenkin ehdonalaiseen vapauteen kolme vuotta myöhemmin.

Epäilynä laaja pedofiilirinki

Syytettyinä ovat myös Dutroux'n vaimo Michele Martin, apuri Michel Lelievre sekä liikemies Michel Nihoul. Heitä epäillään kidnappauksesta ja avunannosta. Nihoul aiottiin ensin vapauttaa syytteistä, koska häntä vastaan ei ole ollut näyttöä. Hiljattain ilmaantui iäkäs todistaja, joka vakuuttaa nähneensä Nihoulin Dutroux'n kanssa kaappausten aikoihin. Nihoulia on väitetty pedofiiliringin ydinhahmoksi.

Belgian tiedotusvälineet ovat säännöllisin väliajoin nostaneet esiin epäilyjä, joiden mukaan laajaan pedofiilirinkiin on kuulunut myös poliitikkoja ja oikeuslaitoksen edustajia. Sekä Dutroux että uhrien perheiden asianajaja ovat sanoneet julkisuudessa, että tapaukseen on sotkeutunut paljon muitakin henkilöitä kuin syytetyt.

Liegen tuomioistuin ei vielä vahvistanut päivämäärää oikeudenkäynnin alkamiselle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.