Mainos

Lasten saatava olla lapsia - SDP:n päivähoitovisioille tyrmäys

MTV.fi:n lukijat eivät lämpene SDP:n ehdotukselle, jossa varhaiskasvatus alkaisi jo neljävuotiaana. Demareiden sivistyspoliittista ohjelmaa pohtinut työryhmä haluaisi lisäksi tehdä päivähoidosta ilmaista.

– Ihan hauska aatos, varsinkin, kun röökiaskin hintaa ei voi mitenkään nostaa, kun se SDP:n mukaan kurjistaa niitä pienituloisimpia. Tupakkahan on elinehto, kirjoittaa Heidi Lehtinen.

– Eiköhän kasvatus kuulu edelleen vanhemmille ja kotiin. Taas yritetään paikata leikkattuja lapsilisiä näin, mutta todella huono vitsi. Eiköhän nillekin rahoillevanhus-käyttöä löytyisi.  Koulukin on jo buukattu pakkopullaksi. Pitää 25 vuotiaaksi hakea kouluihin, joten eiköhän lapset saa olla lapsia, sanoo Riitta Nukari.

–  Tätä Ikuisia vaalilupauksia! Voisko nyt olla äänestäjille rehellisiä eikä luvata sellaista mihin ei ole nyt varaa...? Näin arvelee Ilkka Marttila.

SDP:n työryhmää vetänyt kansanedustaja Ilkka Kantola sanoo demarien vision olevan tarkoituksella rohkea, jotta se herättäisi keskustelua.

– Kun puhutaan nuorten syrjäytymisestä, niin helposti unohtuu mitä pienten lasten päässä tapahtuu. Mitä varhaisemmin pystymme torjumaan syrjäytymiskehitystä kasvatuksen ja huolenpidon kautta, niin sitä vaikuttavampia toimet ovat. Tutkimusten mukaan laadukas varhaiskasvatus hyödyttää lasta enemmän kuin mikään muu kasvatus tai koulutus.

– Tyypillisesti neljävuotiaan varhaiskasvatuksesta huolehtii vanhemmat, ei SDP. Ainakin toivon niin, sanoo Mikko Räsänen.

Ihan jokainen ei vastusta puolueen ajatusta.

– Lastenhoitajana täytyy todeta ettei pöllömpi esitys. Tietysti tämä maksaa, mutta niin maksaa ongelmalapset ja etenkin syrjäytyneet nuoretkin. Kyse on siitä halutaanko maksaa nyt vähän vai myöhemmin paljon, pohtii Elina Arpiainen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.