Mainos

Lasten psyykkisiin häiriöihin suositellaan terapiaa

Lastenpsykiatrian professori, dosentti Kirsti Kumpulainen korostaa, että lääkehoito sopii vain vaikeimpiin häiriöihin. Silloinkin sitä on käytettävä aina terapian ohella.

Terapiaa pidetään yleensä ensisijaisena hoitomuotona lasten psyykkisten häiriöissä, todettiin Kuopion yliopiston Lääkepäivillä tänään Kuopiossa.

Kuopion yliopistollisen sairaalan ma. lastenpsykiatrian professori, dosentti Kirsti Kumpulainen korostaa, että lääkehoito sopii vain vaikeimpiin häiriöihin ja silloinkin sitä on käytettävä aina terapian ohella erikoislääkärin valvonnassa. Hänen mukaansa oikein käytettynä ja psykoterapeuttisiin hoitomuotoihin yhdistettynä psyykelääkkeillä voidaan lievittää lapsen psyykkistä kärsimystä.

Psyykelääkitystä käytetään joko tiettyyn kohdistettuun oireeseen tai sairauden hoitoon. Kumpulaisen mukaan lääkehoitoa suunnitellessa on erityistä huomiota kiinnitettävä lapsen perusteelliseen kliiniseen tutkimukseen ja taudinmääritykseen.

- Lapsi ja hänen vanhempansa on huolellisesti valmistettava lääkkeen käyttöön perustelemalla, miksi lääkehoitoa suositellaan. Tärkeän osan keskusteluista muodostaa lääkkeeseen liittyvien ennakko-odotusten ja pelkojen käsittely. Lääkehoito on syytä suunnitella lapsen ja vanhempien kanssa yhteistyössä, Kumpulainen alleviivasi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.