Mainos

Lasten pihaleikit johtivat tappouhkauksiin ja ammuskeluun

55-vuotias helsinkiläismies hikeentyi lasten pihaleikeistä niin pahasti, että tilanne johti 5 kuukauden 15 päivän ehdolliseen vankeustuomioon. Hän sai rangaistuksen mm. törkeästä kotirauhan rikkomisesta, laittomasta uhkauksesta, lievästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Helsingin käräjäoikeus antoi pääosin maaliskuuhun 2012 ajoittuvista rikoksista tuomion nyt kesäkuussa.

55-vuotias mies oli huudellut mm. sählyä herttoniemeläistalon pihalla pelanneille lapsille ensin parvekkeeltaan ja myöhemmin päin naamaa: ”Te voitte olla tässä pihal mutta olkaa ihan turpa kiinni”.

Toisella kertaa mies oli tekoaikaan 11-vuotiaan pojan mukaan sanonut: ”Mä hakkaan teidät siihen kuntoon, että te ette löydä kotiin edes jouluna”.

Isoveli selvittää

Kun näitä tapauksia oli kertynyt 4-5, niin nuorempien poikien 20-vuotias isoveli oli lähtenyt 55-vuotiaan asunnolle kyselemään huutelemisista.

Humalassa ollut 55-vuotias oli suivaantunut ja tarttunut isoveljeä olkapäästä. Tämä oli poistunut paikalta, jonka jälkeen 55-vuotias oli tullut perheen asunnon ovelle hakkaamaan ovea, joka rikkoontui, mutta piti. Kun poliisit ottivat miehen kiinni, hallusta löytyi teleskooppipatukka ja kääntöveitsi.

Miehen kertoman mukaan tarkoitus oli antaa perheelle ”opetus”.

Toinen tapaus

Puoli vuotta tämän jälkeen mies muutti Herttoniemestä Laajasaloon. Vapunaattona 2013 taloyhtiön pihalla oli lapsia ja aikuisia grillaamassa.

43-vuotiaan miehen 9-vuotias tytär oli kertonut isälleen 55-vuotiaan huutelusta ja komentelusta. Isä lähti selvittämään asiaa.

Asunnossa oli keskusteltu rauhallisesti ja isä palasi taloyhtiön kerhohuoneelle. 55-vuotias oli saapunut paikalle ja käyttänyt härskiä kieltä, jolloin asiaa oli lähdetty selvittämään ulos.

Tuolloin 9-vuotias tytär oli huomannut aseen, jolla 55-vuotias oli osoittanut 43-vuotiasta selkään. Nuorempi mies kääntyi ja tarttui ranteeseen kiinni, jolloin ase laukesi. Luoti osui porraskäytävän seinään.

Mies väänsi aseen pois ja löi 55-vuotiasta 3-4 kertaa kasvoihin.

"Tyhmä ja väärä päätös"

Oikeudessa 55-vuotias sanoi, ettei tiennyt miksi hänellä oli pistooli mukana. Kysymyksessä oli ollut tyhmä ja väärä päätös, hän totesi.

Vielä poliisikuulustelussa 55-vuotias oli vaatinut lyöntien takia rangaistusta 43-vuotiaalle pahoinpitelystä, mutta luopui vaatimuksesta oikeudessa. 55-vuotiaan mukaan menettely oli tilanteessa oikeutettu.

Koska 55-vuotiaalle ei ole aiempia vankeusrangaistuksia, oikeus määräsi vankeusrangaistuksen ehdolliseksi.

Tapauksen jälkeen 55-vuotias on käyttäytynyt kohteliaasti ja myös lapsia kohtaan ystävällisesti, 43-vuotias kertoi oikeudessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.