Mainos

Lasten parissa työskentelevien rikostausta tarkempaan syyniin

Esimerkiksi koulujen ja päiväkotien sijaisten ja harjoittelijoiden rikostaustoja ei nykyään selvitetä, jos heidän työsuhteensa kestää alle kolme kuukautta. Muun muassa Mannerheimin Lastensuojeluliitto on toivonut itselleen tarkistusoikeutta.

Lasten parissa työskentelevien rikostausta halutaan selvittää entistä tarkemmin

Keskisuomalaisen haastattelema lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula sanoo, että myös vapaaehtoistyötä tekevien ja alle kolmen kuukauden työsuhteessa olevien rikostausta pitäisi voida selvittää. Asiaa on käsitelty muun muassa sisäministeriössä.

Aulan mukaan on pohdittu muun muassa, voitaisiinko vapaaehtoistyössä toimivan henkilön rikostaustat tarkastaa silloin, kun henkilö työskentelee lapsen kotona ilman muiden aikuisten läsnäoloa.

Myöskään koulujen tai päiväkotien sijaisten ja harjoittelijoiden taustaa ei ole tutkittu, jos heidän työsuhteensa on kestänyt alle kolme kuukautta. Samoin tilapäisessä lapsenhoitopalvelussa työtä tekevien rikostaustat on jätetty tarkastamatta.

Aulan mukaan hoitopalveluja tarjoavat organisaatiot, kuten Mannerheimin Lastensuojeluliitto MML, ovat toivoneet itselleen tarkistusoikeutta. Laki rikostaustan selvittämisestä tuli Suomessa voimaan vuonna 2003.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.