Mainos

Lasten kotihoidontuessa jyrkkiä eroja

Kuntien maksama kotihoidonlisä vaihtelee tuoreen selvityksen mukaan paristakymmenestä eruosta yli 200 euroon. Myös tuen ehdot ovat erilaisia eri kunnissa.

Lasten kotihoidontuen kuntalisän ehdoissa ja määrässä on selviä eroja. Kuntalisää maksaa noin joka kymmenes suomalaiskunta, mutta tuoreen selvityksen mukaan tukipolitiikka vaihtelee selvästi kunnittain.

Ylitarkastaja Kari Ilmonen sosiaali- ja terveysministeriöstä katsoo, että kuntalisän ehdot ovat epätasa-arvoisia. Esimerkkinä hän mainitsee ehdot vanhemman työllistymisestä tai työttömyydestä.

-Perusteissa on selviä kuntalaisten keskinäistä tasa-arvoa syrjiviä kohtia. Mutta koska ehdot ovat kuntien päätettävissä, niihin on vaikea puuttua, elleivät kuntalaiset itse kyseenalaista niitä, Ilmonen sanoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisessa.

Sunnuntaisuomalaisen uutisoiman selvityksen teki Lapsiperheiden Etujärjestön puheenjohtaja Pia Leppänen, ja siihen vastasi 274 kuntaa 444:stä. Kyselyn mukaan lasten kotihoidontukea maksettiin viime vuonna 40 suomalaiskunnassa. Kuntalisän määrä vaihteli kuukaudessa 22-252 euron välillä perhettä tai lasta kohden.

-Ehtojen erilaisuus on melkoinen. Perheet joutuvat keskenään eriarvoisen asemaan paitsi kuntien sisällä myös kuntien välillä, Leppänen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.