Mainos

"Lasten kilpailuttaminen voi ehkäistä koulusurmia"

Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kova kunto ja kilpaurheilutausta ovat työnhaussa valttikortteja. Työpaikoilla myös puhutaan yhä enemmän urheilusuorituksista, kuten maratonin juoksemisesta.

Jari Sarasvuon Trainers' House -yritys on aloittanut Fight Club -kuntokerhon, joka ilmoittaa herättävänsä taistelutahtoa laman keskelle. Osallistujat jumppaavat viisi kertaa viikossa 45 minuuttia kerrallaan. Mikäli 29 viikkoa kestävän kurssin jättää kesken, joutuu maksamaan kurssihinnan tuplana.

- Nykyihmiset antavat periksi. Masennuksesta ja luovuttamisesta on tehty kansallisurheilua. Jos nyt osa haluaa vähän tormakoitua, ei siitä ole mitään haittaa.

Sarasvuo sanoo, että vanhempien pitäisi tehdä kilpailullisista asetelmista tuttuja lapsilleen pienestä pitäen. Näin voitaisiin jopa estää koulumaailman väkivallantekoja.

- Lapsi oppii kilpailutilanteissa itsestään ja elämästä. Ei tule näitä koulusurmia. Ihmiselle on apua siitä, jos hän välillä onnistuu, välillä epäonnistuu, yrittää parhaansa ja se ei riitä. Ihminen tottuu siihen, mitä elämä on oikeasti, Sarasvuo napauttaa.

Fight Clubin opit herättävät myös kritiikkiä - katso 45 minuuttia tänä iltana kello 20 alkaen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.