Mainos

Lasten ja nuorten apu siirtynyt nettiin

Netti on nykyään paikka, jossa nuorison tavoittaa helpoiten. Näin mieltää MTV:n Huomenta Suomessa Pelastakaa Lapset -järjestön nuorisotoiminnan koordinaattori Leena Kaisa Pantsu.

- Se laaja tavoitettavuus netissä on paljon parempi kuin että lähtisimme kadulle etsimään näitä nuoria, sanoo Pantsu.

Pelastakaa Lapset -järjestö tarjoaa tänänkin jouluna netin kautta hyvin monipuolista tukea. Näkyvimpänä ovt Manteli Chatit ja Kriisi Chatit, joita järjestetään ympärivuotisesti tai muuten säännöllisesti. Ensimmäinen Manteli Chat järjestettiin jo vuonna 2003. Lisäksi on erilaisia teemoihin liittyviä chattejä. Lisäksi löytyy paljon muunkinlaista toimintaa pienillekin lapsille.

Jouluna lapset ja nuoret ottavat useimmiten yhteyttä chatiin kokiessaan yksinäisyyttä tai masennusta. Myös vanhempien päihteiden käyttö painaa. Joulun pitkät pyhät päihdeperheissä ovat tunnetusti vaikeita. Lapset ja nuoret hakevat chatistä lähinnä aikuista kuuntelijaa, kertoo projektisuunnittelija Martti Härmä Pelastakaa lapset -järjestöstä. Monilla

- Monilla aikuisilla on joulunakin niin kiire, etteivät he ehdi pysähtyä kuunteleemaan lasta. Joskus tuntuu, että joulukin on vain suorittamista, että se aika siihen yhdessä olemiseen jää vähäiseksi, kertoo Härmä.

- Lapset hakevat chatistä sitä, että joku luotettava aikuinen kuuntelee heitä. Nuorille on tärkeää, että joku ilmaisee, että "mitä sinulle kuuluu."Usein lapsi tai nuori haluaa vain kertoa vaikkapa joululahjoistaan eli jakaa niitä joulun tuntemuksia, kertoo Leena Kaisa Pantsu.

Pelastakaa lapset-järjestön aikuiset ovat vapaehtoisia työntekijöitä, jotka on koulutettu tehtäväänsä. Pelastakaa Lapset Chat pyrkii myös mahdollisuuksien mukaan ohjaamaan apua tarvitsevaa nuorta eteenpäin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.