Mainos

Lasten huippukokouksessa tungosta

Lasten huippukokous kasvaa yhä suuremmaksi maailman lasten mielipide- ja tapaamisfoorumiksi. Pariisissa alkaneeseen viikon tapaamiseen saapui tänä vuonna lapsiryhmä jo 51 maasta. Suomea Unescon tapahtumassa edustaa delegaatio, joka on koottu salolaisen Ollikkalan koulun 5B-luokan oppilaista.

Lasten huippukokouksen tämän vuoden teemana on aikuistuminen. Maailmaa pikkuväen näkövinkkelistä kuvataan mm. ryhmätöiden avulla. Suomen panos huippukokouksessa on arvioitu viime vuosina tasoltaan tapahtuman valioihin. Tällä kertaa Suomen delegaation iskulauseena on "Ole rohkea, poikkea polulta".

Tiistaina kunkin maan ryhmät pystyttivät Pariisiin näyttelynsä, joissa esitellään sekä projektityö että sen kotimaa. Suomen näyttelyn edustalla kävi heti kuhina; maailman lapsia kiinnosti kirjoittaa Joulupukille.

Suomen ryhmä haluaa painottaa myös sitä, miten tärkeää lapsille - ja suuremmillekin - on kyky pitää kiinni unelmistaan. Ensimmäinen askel omien unelmien toteuttamiseen on tehdä ne konkreettisesti selviksi itselleen. Tämän vuoksi Suomen projektityöhön kuuluvat myös jalanjäljet, joihin tapahtumavieraat voivat kirjoittaa oman henkilökohtaisen unelmansa, nimensä ja kotimaansa. Suomen ryhmä yhdistää jalanjäljet lopuksi koosteeksi kankaaseen.

Huippukokouksen ryhmätyöt käsittelevät yhdeksää eri aihetta yhteiskunnasta urheiluun ja koulutuksesta lasten oikeuksiin. Delegaatioiden päämäärä on kiteyttää oman ikäpolvensa keskeisimmät tavoitteet toimintaohjeisiin, jotka viedään maailman johtajien tietoon Unescon välityksellä. Sekä tämä päätösasiakirja että ryhmätöiden tulokset luovutetaan Unescon pääsihteerille Federico Mayorille. Mayor on sitoutunut tuomaan esiin päätösasiakirjan kannanottoja kansainvälisissä yhteyksissä.

Suomen ryhmä eli Ollikalan koulun oppilaat ovat valmistelleet projektityötään pitkin kevättä. Tiimiä vetää 5B-luokan opettaja Irma Laakkio. "Valmentajana" mukana on myös filosofi Esa Saarinen, ja kotimaassa hankkeeseen osallistui lisäksi Lola Odusoga.

Lasten huippukokous järjestetään nyt Ranskassa viidennen kerran. Unescoa järjestelyissä avustaa Disney, joten maailman lapset tapaavat ja samalla huvittelevat Pariisin Disneylandissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.