Mainos

Lasten aliravitsemus pahentunut Irakissa sodan jälkeen

Irakin terveysministeriön ravitsemusinstituutin johtajan Khalil M.Mehdin mukaan tärkein syy aliravitsemukseen on likainen juomavesi.

Aliravittujen lasten määrä on lähes kaksinkertaistunut Irakissa sen jälkeen kun Yhdysvallat hyökkäsi maahan 20 kuukautta sitten. Irakin terveysministeriön yhdessä YK:n kehitysohjelman ja norjalaistutkijoiden kanssa tekemästä selvityksestä kertoo Washington Post -lehti.

Tutkimuksen mukaan aliravittujen lasten osuus alle viisivuotiaista irakilaisista oli pudonnut kaksi vuotta sitten noin neljään prosenttiin 1990-luvun puolivälin huippulukemista. Tänä vuonna aliravittujen lasten määrä on noussut jälleen lähes kahdeksaan prosenttiin.

Prosenttiluvut merkitsevät sitä, että noin 40 0000 irakilaislasta kärsii tilasta, johon kuuluu jatkuva ripulointi ja valkuaisaineiden vaarallisen vähäinen saanti.

Washington Postin haastatteleman Irakin terveysministeriön ravitsemusinstituutin johtajan Khalil M.Mehdin mukaan tärkein syy aliravitsemukseen on likainen juomavesi. Tämä taas johtuu muun muassa siitä, ettei juomavettä voida keittää epävarman sähkönjakelun tai liian kalliiden polttoaineiden takia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.