Mainos

Lastansa hyväksikäyttänyt pedofiili saa pitää huoltajuuden Ruotsissa

Tyttärensä pitkäaikaisesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu mies pysyy lapsensa huoltajana Ruotsissa. Ruotsia kuohuttaneessa tapauksessa on kyse 17-vuotiaasta Louisesta.

Louisen äiti hylkäsi tytön, kun tämä oli 12 vuotias ja tyttö muutti isänsä luokse. Isä käytti tyttöä seksuaalisesti hyväkseen satoja kertoja. Vetlandan kunta sai vuosien mittaan useita ilmoituksia Louisen elinoloista, mutta ei puuttunut tilanteeseen.

Tytön tilanne sai viime vuonna paljon huomiota ja Vetlandan kuntaa arvosteltiin ankarasti. Tapaus nousi esille tv-dokumentissa, joka on esitetty Suomessakin tänä vuonna. Louisen isä tuomittiin vuosikausia jatkuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä psykiatriseen hoitoon ja Louise on sijoitettuna perhekodissa.

Tapaus on saanut uuden käänteen, kun Vetlandan sosiaalitoimi on lehtien mukaan päättänyt olla ottamatta huoltajuutta uuteen käsittelyyn. Näin ollen isä pysyy Louisen huoltajana. Louisen oikeudellisen edustajan mukaan päätöksellä ei ole kuitenkaan käytännön merkitystä.

- Louise on perhekodissa, jossa hän viihtyy hyvin. Hän täyttää pian 18 vuotta ja siksi sosiaalitoimen päätöksellä ei ole suurempaa käytännön merkitystä, asianajaja Anton Strand kertoi.

Louise vaatii Vetlandan kunnalta vahingonkorvausta.

- Käymme kunnan kanssa neuvotteluja 1,5 miljoonan kruunun (160 000 euron) vahingonkorvauksista. Toivottavasti saamme asian ratkaisuun pian, Strand kertoi.

Louisen äiti ei halua olla tekemisissä tyttärensä kanssa. Louise itse haluaisi, että huoltajuus määrättäisiin sijoitusperheelle, jonka luona hän asuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.