Mainos

Lasta bussissa ahdistelleen tuomio pysyi hovioikeudessa

Bussissa lasta ahdistelleen miehen tuomio pysyi hovioikeudessa.

Helsingin käräjäoikeuden lokakuussa antaman tuomion mukaan viisikymppinen mies käytti seksuaalisesti hyväksi lasta matkalla Kouvolan ja Helsingin välillä viime vuoden kesäkuussa.

10-vuotias tyttö oli matkustanut koiran kanssa bussissa ilman saattajaa, kun mies oli tullut istumaan hänen viereensä käytävän toiselle puolelle. Käräjäoikeuden mukaan mies tyydytti itseään useita kertoja tytön nähden puolityhjässä bussissa.

Mies myönsi katsoneensa aikuisviihdettä älypuhelimesta ja tyydyttäneen itseään, mutta kiisti lapsen seksuaalisen hyväksikäytön. Käräjäoikeuden mukaan miehen tarkoituksena oli, että tyttö näkisi itsetyydytyksen.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan uhrille 1 200 euron korvaukset.

Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen. Hän vaati, että hänet katsottaisiin syyllistyneen lapsen seksuaalisen hyväksikäytön asemesta sukupuolisiveellisyyden julkiseen loukkaamiseen, ja vastaavasti rangaistus lievennetään sakoksi. Lisäksi mies vaati, että uhrin saama korvausvaatimus kärsimyksestä hylättäisiin tai että korvausvelvollisuus ainakin alennetaan 400 euroksi.

Hovioikeus ei kuitenkaan muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.