Lassi Etelätalolla karu taistelu takaisin kotimaisen keihäänheiton huipulle – parin vuoden ajanjaksolla vain yksi kisa

Lassi Etelätalo kiskaisi itsensä Suomen mestariksi keihäänheitossa: Tulos tyydyttää todella paljon 2:29
Videolla Lassi Etelätalon haastattelu uran ensimmäisen Suomen mestaruuden jälkeen.

Lassi Etelätalo taistelee tällä hetkellä viimeisestä kisapaikasta yleisurheilun Dohan MM-kisoihin Toni Kuuselan kanssa. Etelätalo oli edellisen kerran mukana arvokisoissa vuonna 2014 Zürichin EM-kisoissa, joissa hän heitti neljänneksi. 

Etelätalo heitti samaisena vuonna oman ennätyksensä 84,98. Sitten alkoi loukkaantumiskierre.

– Siinä oli ne pari vuotta, kun tuli vain yksi kisa. Ne oli loukkaantumisia ja leikkauksia. Se ei ollut mukavaa, koska ei päässyt kilpailemaan. Kilpaileminen on juuri se juttu, jonka takia urheilen, Etelätalo sanoo MTV Urheilulle.

Pitemmän tauon jälkeen Etelätalo alkoi jälleen kilpailemaan ja hän on hilannut pikkuhiljaa omaa tulostasoaan ylös. Tämän kauden Kalevan kisojen 84,11 metrin heitto on Etelätalolle hänen uransa kolmanneksi paras kaari ja Suomen mestaruus ensimmäinen uralla.

– Pari edellistä kautta on päässyt kilpailemaan, mutta on se vähän turhauttanut, kun tuntunut siltä, että tulos hakkaa niin paljon rajoitinta vasten. Tuntuu, että parempaan olisi mahdollisuus, mutta ei ole vaan lentänyt. Tulokset ovat jääneet alle 80 metrin, niin tämä on sitä, jota on kaivannut tähän tekemiseen. Olen uskonut siihen, että minulla on vielä varaa heittää pitkälle, Etelätalo kertoo.

– Jos tuntuisi siltä, että ei olisi varaa parantaa ennätystä, niin olisi se varmasti jo jossain vaiheessa jäänyt tai vaihtunut johonkin muuhun tämä urheilulaji. On kuitenkin ollut se luotto, että pystyy heittämään pitkälle ja Tokion kesäolympialaiset on siellä sellaisena unelmana, Etelätalo jatkaa.

Etelätalo ja Kuusela ottavat seuraavan kerran mittaa toisistaan sunnuntain Espoon Motonet GP:ssä. Lopulliset valinnat tehdään 2. syyskuuta. Dohan MM-kilpailut ovat vuorossa 28. syyskuuta - 6. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat