Lasse Kukkonen paljasti: Kärppien ennätysputki alkoi ”AA-kerhon kokouksella” – mistä oli kyse?

7:45
Video: Lasse Kukkonen ja Ari Vallin kertovat Kärppien "AA-kerhon kokouksesta", josta alkoi ennätyksellinen voittoputki.

Miten joukkue saadaan yhtenäiseksi? Kuinka mestaruustarina voi lähteä liikkeelle? Keinoja on monia, kuten Lasse Kukkosen kulissipaljastus kertoo.

Syksyllä 2013 Oulun Kärpät oli kokenut valtavia muutoksia. Joukkueen uudeksi päävalmentajaksi astui Lauri Marjamäki, joka myllersi koko oululaisseuran urheilupuolen uuteen uskoon. Hänen lisäkseen Ouluun saapuivat sellaiset pelaajat kuten Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä.

Kärpillä oli kasassa nimivahva joukkue. Syyskuussa oululaisjoukkue koki kuitenkin syvän sukelluksen. Se hävisi neljä ottelua putkeen.

Tuolloin kulisseissa käytiin kovaa pohdintaa.

– Tulimme pelireissulta kotiin. Istuimme valmentajien koppiin kapteeniston ja valmennuksen kanssa. Mietimme, että mikä mättää. Missä pätkii? Ensimmäiset ajatukset olivat, että onko meillä oikea pelitapa, miten harjoitteleminen – kaikkea sellaisia epäolennaisuuksia. Kunnes joku sitten, en muista kuka, totesi, että mehän emme aidosti tunne toisiamme. Olin silloin kapteenina ja toiveenani oli se, että nuoret pelaajat luottaisivat minuun ja kertoisivat, että jos on jotakin, mitä pitää nostaa esille, niin se nostetaan. Nuoret pelaajat tunsivat minusta vain sen, mitä Google kertoo Lasse Kukkosesta. Vasen pakki, vähän huono luistelemaan ja kova lyömään poikittaisella mailalla. He eivät tienneet, että kuka minä ihmisenä olen. Päätimme, että korjataan se, Kukkonen muistelee kyseisen syksyn tapahtumia.

Tätä seurasi niin sanottu AA-kerhoista tuttu juttelutuokio.

Tämän jälkeen Kärpät kirjoitti historiaa. Oululaisjoukkue voitti 17 ottelua putkeen, mikä oli uusi SM-liigan ennätys. Se on yhä voimassa tänä päivänäkin.

Jutun yläreunan videolla Kukkonen ja hänen tapaansa Kärpissä pelannut puolustaja Ari Vallin kertovat, mitä kokouksessa oikein tapahtui.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja