Mainos

Lässähtääkö Tiuran poliitikon ura loikkaussotkuun?

Kokoomuksen kansanedustajan Marja Tiuran ympärillä pyörivä loikkaussotku on saanut nettikeskustelijat useilla verkkosivulla sekä kyseenalaistamaan Tiuran moraalin että toisaalta ihmettelemään koko jupakan saamia mittasuhteita.

Pääsiäisenä ryöpsähtänyt selkkaus alkoi Apu-lehden haastattelusta. Siinä Tiura sanoo, että keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen houkutteli häntä loikkaamaan keskustaan vuoden 2007 vaalien jälkeen keskellä hallitusneuvotteluja. Joidenkin keskustavaikuttajien ja vaalirahasotkuun kytkeytyvän liikemies Arto Merisalon mukaan aloite loikkaukseen tuli kuitenkin Tiuralta itseltään.

Vaikka vielä ei ole selvinnyt, kenen tarina on tosi, vaativat useat nettikeskustelijat Tiuraa vastuuseen. Moni jopa arvioi hänen poliittisen uransa olevan ohi.

- Marja Tiura on erotettava eduskuntaryhmän varapuheenjohtajuudesta. Tiuraa ei myöskään pidä asettaa uudestaan eduskuntavaaliehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa. Nämä ovat minimivaatimuksia.

- Tiuralla ei ole moraalia. Kiristäminen ei oikein kuulu suomalaiseen politiikkaan ja jos joku hyväksyy tällaisen käytöksen, hän on täysin moraaliton. Täytyy kyllä ihmetellä, jos Tiura pääsee vielä kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi tai jos jotkut vielä äänestävät hänet ensi vaaleissa kansanedustajaksi.

- Marjan poliittinen ura on ohi.

Merisalon mukaan Tiuran loikkaushalun taustalla oli suuri pettymys siihen, ettei äänikuningatar saanut ministerinsalkkua kokoomukselta. Tiura sai vuoden 2007 eduskuntavaaleissa peräti 17 000 ääntä.

- Mistä hyvästä ne äänet oikein tulivat? Niistä on iso vastuu - ei näin!

Keskustelu karannut käsistä

Useita ihmisiä ärsytti koko keskustelu. Mielipiteissä jopa epäiltiin, halutaanko loikkauskohulla peitellä tärkeämpiä asioita.

- Onkohan tässä nyt kauhean tärkeät asiat kyseessä? Ei muuten, mutta kun näillä asianosaisilla ja asian kommentoijilla olisi muutakin, vähän tähdellisempää tekemistä: maan asioiden hoito.

- Järjetön kohu täysin turhasta aiheesta. Eikö toimittajilla ole parempaa tekemistä, vai onko maailmalla sen verran kiusallisia tapahtumia, että ne yritetään haudata keinotekoisella kohulla, joka ei oikeasti kiinnosta ketään?

Merisalon rooli välikätenä arveluttaa

Keskusteluissa nousi esiin myös kysymys Arto Merisalon roolista. Merisalo sanoo toimineensa loikkausasiassa Tiuran välikätenä keskustaan päin.

- Näyttää siltä, että tämä Merisalo on ollut pitkälti "muodostamassa Suomeen hallitusta" omilla keinoillaan - vaalirahoituksen kautta.

- Kärpäsestä härkänen? Huh huh, joku bulvaani merisalo järjestelee Suomen tasavallan hallitusta! Sekö on kärpänen vai härkänen?

- Marja Tiuran vehkeily Merisalon kanssa on vakavampaa. Minua oksettaa joka kerta, kun näen Merisalon naaman yhdistettynä hallitusneuvotteluihin.

Yllä olevat kommentit on koottu MTV3:n, Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Suomi24:n verkkokeskusteluista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.