Mainos

Laskuteline lakkoili Helsinki-Vantaalla ja Joensuussa

Suomalaisen Jet Flight-yhtiön liikesuihkukone teki onnistuneen pakkolaskun Helsinki-Vantaan lentoasemalle kello seitsemän aikoihin tänä iltana. Kone oli matkalla Puolan Gdanskista Turkuun. Sama suihkukone on aikaisemmin ollut myös presidentti Martti Ahtisaaren käytössä.

Hki-Vantaan pakkolasku 3.9.1999

Laskussa koneen siipi kärsi vaurioita, sillä oikeanpuoleinen laskuteline ei toiminut. Koneessa matkustaneet seitsemän puolalaista turistia ja koneen kolmehenkinen suomalaismiehistö eivät loukkaantuneet. Turvallisen laskeutumisen varmistamiseksi konetta varten vaahdotettiin kiitorata.
-Kone tuli siipi maassa, kun toinen laskuteline puuttui, laskeutumista kentältä seurannut lentomatkustaja Juhani Kautonen kertoi.
Kautonen oli juuri saapunut Kreetan-matkalta ja odotti jatkolentoa Savonlinnaan, kun Helsinki-Vantaalla valmistauduttiin pakkolaskuun. Kiitorataa alettiin vaahdottaa juuri, kun Kautonen oli nousemassa yläkertaan. -Kiitorata on valkoisena varmaan puolen kilometrin matkalta, Kautonen arveli.

Helsinki-Vantaan lentoaseman liikenteenvalvonnasta kerrottiin, että pakkolasku on myöhästyttänyt kentän kautta kulkevaa lentoliikennettä. Illan lentojen arvioidaan myöhästyvän 15-30 minuuttia. Myöhästymiset koskevat kaikkien yhtiöiden koneita.

Pakkolaskua oli turvaamassa lentoaseman pelastusyksiköiden lisäksi pelastuslaitosten yksiköitä Vantaalta, Helsingistä ja Tuusulasta. Onnettomuustutkintakeskus asettanee tutkijalautakunnan selvittämään onnettomuuden syitä jo huomenna.

Myös Joensuuhun laskeutuneella Finnairin DC-9 -matkustajakoneella oli vaikeuksia tänä iltana. Laskutelineen nokkapyörä saatiin esille vasta varajärjestelmän turvin. Laskeutuminen onnistui kuitenkin normaalisti.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.