Mainos

Laskettelumatkoilla kova kysyntä keskikesälläkin

Suomalaiset haaveilevat lumisista vuorista ja upeista laskettelurinteistä kesäkuukausinakin.

Isoimpien alppimatkatoimistojen myynti sujuu erinomaisesti.

Maamme suurin hiihtomatkoihin erikoistunut matkajärjestäjä STS Alppimatkat on myynyt heinäkuun alkupäivinä jo 24 prosenttia ensi talven matkoistaan.

– Myytyjen matkojen määrässä olemme kahdeksan prosenttia edellä vuoden takaista tilannetta, kertoo Alppimatkojen johtaja Harri Kaijanto.

Alppimatkojen ensi talven kokonaiskapasiteetti on 7 500 matkaa ja toimistolla on Alpeilla yhteensä 17 kohdetta.

– Suosituin kohden tässä vaiheessa kesää on Italian Val Gardena, se on uutuuskohteemme talvelle 2013-14. Bag Gastein on kakkosena ja St. Anton kolmantena, Kaijanto jatkaa.

Youtravel aloitti talven myynnin 23. toukokuuta.

– Myynti on hieman kasvanut vuoden takaiseen verrattuna. Ei suurta lisäystä, mutta ei myöskään mitään notkahdusta, sanoo Youtravelin toimitusjohtaja Mikko Suomi.

Taantumakaan ei näy kysynnässä

Hiihtomatkat kiinnostavat suomalaisia taantuman keskelläkin.

– Jos ihminen harrastaa jotain aktiivisesti, niin harrastukseen löydetään rahaa. Harrastuksiin halutaan panostaa ja tingitään sitten jostain muusta Luulen, että siinä on syy miksi taantuma ei ole ainakaan vielä purrut laskettelumatkojen myyntiin, Suomi tuumii.

– Näin alkukesällä matkansa ostavat ovat yleensä tosi aktiiviharrastajia, niitä jotka palaavat Alpeille joka vuosi, Suomi sanoo.

Suomesta tehdään Alpeille vuosittain noin 15 000 valmismatkaa. Lisäksi moni varaa matkansa itse netin kautta.

– Joskus siinä säästää, mutta ei kuitenkaan aina. Niin moni aisa vaikuttaa matkan kokonaishintaan. Muun muassa reissun ajankohta, kohdemaa ja tuurikin, Suomi sanoo.

Aurinkomatkat on laajentanut valikoimaansa ensi talvelle. Uutuuskohteita ovat Italian Courmayer ja Itävallan Söll.

– Ensi talven opastettuja matkoja on myyty tänä kesänä samalla tahdilla kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Suomalaiset haaveilevat siis hangista ja lumista myös keskikesällä, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sanna Forsström-Hack sanoo.

Opastettujen matkojen myynnissä ykkösenä on Itävallan suurin laskettelukeskus Sölden. Serfaus on toisena ja Saalbach kolmantena. Omatoimisten matkojen ykkönen on Kittilän Levi ja kakkonen Itävallan Zell am See.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.