Laskettelukeskuksissa odotetaan pakkasasteita

Säiden epävakaisuudesta huolimatta tulevan kauden uskotaan onnistuvan taloudellisesti.

Pohjoisen laskettelukeskukset ovat jo alkaneet valmistautua tulevaan talvikauteen.

Kuusamon Rukalla rinteiden lumitykit käynnistettiin jo viime yönä. Levillä lumettaminen aloitetaan heti kun lämpömittari laskee pakkasen puolelle. Myös Vuokatissa odotellaan pakkasia, jotta lumitykit voidaan käynnistää.

-Mikäli säät suosivat me voimme aloittaa laskettelukautemme jo nyt tulevana viikonloppuna, Rukakeskuksen liiketoiminnanjohtaja Matti Parviainen kertoo.

Levi Ski Resort Oy:n toimitusjohtaja Jouni Palosaari sanoo, että Levillä laskettelukausi alkaa lokakuun puolen välin jälkeen. Tällä hetkellä lumitykkejä ei ole saatu käyntiin, sillä pakkasta ei ole.

Vuokatissa ja Iso-Syötteellä laskettelukauden avajaisia päästään viettämään säistä riippuen marraskuun aikana. Vuokatin matkailukeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Suutarinen uskoo, että kausi alkaa 5.-10. marraskuuta.

-Meidän toimialamme on täysin säistä riippuvainen, mutta toivomme, että saamme kauden käyntiin marraskuun puolivälissä, Iso-Syötteen yrittäjä Tarja Terentjeff toteaa.

-Kun pakkasta on se viisi astetta, silloin lumitykin suusta tuleva vesi muuttuu oikein mukavasti lumeksi, hän kuvailee.

Rukan liiketoimintajohtajan mukaan tulevan kauden odotukset ovat kovat. Säiden epävakaisuudesta huolimatta ainakin Rukalla uskotaan lukujen olevan noususuunnassa.

Suomessa laskettelua harrastaa 1,3 miljoonaa henkilöä. Koko talvimatkailun kannalta laskettelun vaikutus on erittäin merkittävä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat