Mainos

Larijani ja Solana tapaavat lauantaina

Larijanin ja Solanan tapaaminen lykkääntyi aiemmin tällä viikolla.

Iranin ydinkiistan pääneuvottelija Ali Larijani ja EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana tapaavat ylihuomenna. Solana vahvisti tapaamisen Kööpenhaminassa, missä hän keskusteli pääministeri Anders Fogh Rasmussenin kanssa.

Solana ei halunnut kertoa tapaamispaikkaa, koska meneillään ovat vaikeat neuvottelut.

Larijani kertoi jo aiemmin tänään tapaamisesta. Larijani on parhaillaan vierailulla Espanjassa ja aikoo tavata Espanjan pääministerin Jose Luis Rodriguez Zapateron.

Myös YK:n pääsihteeri Kofi Annan on tällä hetkellä Madridissa. Larijanin mukaan hänellä ei kuitenkaan ole aikeita tavata Annania.

Ydinkiista puitu Saksassa

YK:n turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenmaiden ja Saksan edustajat ovat kokoontuneet tänään Berliiniin keskustelemaan Iranin ydinkiistasta. Maita edustavat diplomaatit pohtivat, miten Iraniin pitäisi suhtautua sen jälkeen, kun se on jatkanut uraanin rikastamista YK:n asettaman takarajan umpeutumisen jälkeen.

Keskusteluissa arvioidaan pohdittavan myös mahdollisten pakotteiden asettamista Iranille. YK:n turvallisuusneuvosto vaati aiemmin, että Iranin on lopetettava uraanin rikastaminen elokuun loppuun mennessä. Maa ei kuitenkaan taipunut turvallisuusneuvoston vaatimukseen.

Nimettömänä pysytellyt diplomaatti arvioi uutistoimisto Reutersille, että Yhdysvaltojen lisäksi myös Ranska, Britannia ja Saksa kannattanevat pakotteita. Sen sijaan Venäjä ja Kiina tuskin taipuvat helposti samalle kannalle.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.