Mainos

Lari Ylönen vuoden nuori lausuja

Kajaanin Runoviikon päätöspäivänä on ratkaistu seitsemännen kerran nuorille lausujille suunnattu Veikko Sinisalo -kilpailu.

Kovatasoisessa kahdeksan osallistujan finaalissa voittoon ylsi keuruulaissyntyinen, mutta Helsingissä asuva Lari Ylönen. Joka toinen vuosi järjestettävän kilpailun voittaja sai 3400 euron apurahan ja kutsun ensi vuoden viikolle pitämään omaa runoiltaa.

Kilpailun tuomariston mukaan sisältö ja sanomisen tarve, kyky liikkua runossa, tulla sen kanssa rohkeasti yleisön kanssa kontaktiin ja oman kokemuksen välittäminen runosta olivat niitä asioita, joiden avulla voittaja erottui muista lausujista.

Kilpailun tuomaristossa istuivat Kristian Smeds, Hannu Harju, Ritva Koivunen, Helka-Maria Kinnunen ja Ulla-Maija Juutinen.

Tänään päättynyt Kajaanin Runoviikko täytti järjestäjien kaikki odotukset. Tapahtuman 42 tilaisuudesta loppuun myytyjä oli yhdeksän ja tapahtumien yleisömäärä nousi lähes 7800 kävijään. Toista kertaa tapahtuman taiteellisena johtajana toiminut Antti Virmavirta oli viikon päätöspäivänä onnellinen ja mykistynyt mies.

- Olen mykistynyt. Etukäteen minulla oli asetettu toiveita viikolle, jotka kaikki täyttyivät yleisön ja taiteilijoiden ansiosta, vakuutti Virmavirta.

Ensi vuoden esiintyjiä ja teemoja Virmavirta ei lähtenyt vielä paljastamaan, mutta lupasi paljon kiitettyä kantaaottavuutta löytyvän myös ensi vuoden Runoviikolta.

- Runon esittämisen taso on noussut nousemistaan viimeisen 10-15 vuoden ajan. Kajaanin Runoviikko on suomalaisten runotapahtumien lippulaiva, mutta haasteellista ja tasokasta tarjontaa löytyy tänä päivänä Suomesta niin paljon, että sitä riittää kaikille runotapahtumille, totesi taiteellinen johtaja.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja