Lapsuuden traaginen menetys muovasi Dortmundin superlupauksesta kypsän tulevaisuuden tähden – "Se on osa häntä"

Borussia Dortmundin 17-vuotias superlupaus Giovanni Reyna on lupaavalla matkalla kohti tähteyttä. Lapsuuden suuri menetys on muovannut lahjakkaasta yhdysvaltalaisesta pelaajan, joka hän on tänä päivänä. 

Giovanni Reyna kasvoi urheilullisessa perheessä. Hänen isänsä Claudio Reyna edusti omalla pelaajaurallaan Bayer Leverkusenia, Sunderlandia, Rangersia, Manchester Cityä ja New York Red Bullsia. Myös hänen äitinsä Danielle Eagan pelasi jalkapalloa. 

Giovanni Reyna vietti lapsuudessaan paljon aikaa kolme vuotta vanhemman isoveljensä Jackin kanssa pelaten milloin mitäkin pallopelejä. Reyna seurasi veljeään kaikkialle, eikä pelännyt hypätä pihapeleihin itseään vanhempien poikien kanssa. 

– Se on todennäköisesti pääsyy siihen, millainen pelaaja Gio on tänä päivänä. Näin hänet aina jahtaamassa Jackia. Hän halusi päihittää hänet ja tehdä kaiken hänen kanssaan, Reynan Claudio-isä kertoo The Athleticille.

Vuonna 2010 kaikki kuitenkin muuttui, kun Jackin aivoista löydettiin kasvain. 11-vuotias Jack taisteli tautia vastaan urheasti, mutta lopulta uusiutunut kasvain vei hänen henkensä kesällä 2012. 

Traaginen menetys oli koko perheelle raskas. Tuo menetys on muovannut Giovanni Reynasta henkisesti vahvemman. Rakas isoveli on aina Reynan mukana.

– Se on osa Gioa. Giolla on tatuointi Jackista. Hän kantaa häntä kaikkialle. Sen takia hän on niin kypsä, koska hän on joutunut kokemaan sen, Claudio Reyna kertoo.

Unelmien perässä Dortmundiin

Giovanni Reyna siirtyi Borussia Dortmundin organisaatioon vuonna 2019. Hän pääsi maistamaan edustusjoukkueen arkea heti kesän harjoituskaudella kotimaassaan Yhdysvalloissa. 

Reyna pelasi ensimmäistä kertaa Dortmundin avauskokoonpanossa isoveljensä Jackin kuoleman vuosipäivänä, kun Dortmund kohtasi harjoitusottelussa Liverpoolin. Reynan vanhemmat olivat paikalla seuraamassa poikansa otteita 

– Hän oli aloittamassa unelmaansa. Hän teki ammattilaissopimuksen ja tuli harjoituskaudella Yhdysvaltoihin. Tuona päivänä käynnistyi uusi luku hänen urallaan. Se on yksi suurista hetkistä. Tajusimme, että meidän pieni poikamme ei olekaan enää niin pieni, Claudio Reyna muistelee.

Tämän kauden aikana Reyna on jatkanut lupaavaa matkaansa kohti tähteyttä. Hän on esiintynyt tämän kauden Bundesliigassa kahdeksassa ottelussa. Ensimmäisen virallisen maalinsa Dortmund-paidassa Reyna iski helmikuussa Werder Bremenin verkkoon Saksan cupin ottelussa. 

Reyna pääsi näyttämään taitojaan myös Mestarien liigan jatkopeleissä PSG:tä vastaan, eikä nuori yhdysvaltalainen jättänyt ketään kylmäksi. Reyna teki hienon esityön Erling Braut Hålandin upeaan maaliin ensimmäisessä osaottelussa. 

Reyna on osoittanut lyhyessä ajassa, että Dortmundilla on käsissään melkoinen timantti. Tästä nuorukaisesta kuullaan vielä. 

Lue myös:

    Uusimmat