Mainos

Lapsivapaat lomavyöhykkeet jakavat MTV3:n lukijoiden mielipiteet

Matkailuyritykset tarjoavat yhä useammin palveluja vain aikuisille. MTV3 kysyi lukijoiltaan Facebookissa, mitä he tuumaavat lapsivapaista lomavyöhykkeistä.

Idea sai runsaasti kannatusta, vaikka myös vastustajia löytyi.

- Ihan hyvä, että on tarjolla myös lapsivapaita hotelleja, jotkut haluavat nauttia hiljaisuudesta ja vain aikuisten seurasta....jokaiselle jotakin, on hyvä keksintö..;)

- Jokaisella pitäisi olla oikeus lomailla miten haluaa. Antaa kaikkien kukkien kukkia ;)

- Tottakait pitää olla tarjolla myös tällaisia! Aatelkaas vaik vanhempia, jotka onnistuneet löytämään hoidon lapsilleen ja haluavat yhteistä aikaa. Ihan rauhallista, hiljaista aikaa. Mutta kunhan ei karkaa mopo käsistä, että yleistyvät "liikaa", sillä edelleenkin lapsiperheet matkustavat ja meteli kuuluu asiaan :-))

- Mielestäni on ihan hyvä jotta lasten kanssa matkaavat tietävät hotellin lapsiystävälliseksi ja puolestaan ilman lasten hälinää lomalle tahtovat voivat päätyä aikuisempaan makuun suunnattuun hotelliin. Onhan näitä valintaperusteita...jos on vara valita, niin ite en valitsisi samaa hotellia brittien tai saksalaisten kanssa. ;)

Lapsivapaille lomille löytyi ymmärrystä myös lapsiperheistä.

- Ihan kiva että nykyään tuollaisiakin on tarjolla. Kysynnän mukaan kait nuokin menee... Itse tosin en tuollaiseen menisi, lapset kulkee mukana :) Heidänkin täytyy saada lomailla :D

- Minäkin 4 lapsen äitinä haluan joskus reissuun miehen kanssa ilman omia lapsia niin en halua kuunnella ja katsella vinkumisia ja kiukkuja muittenkaan lapsilta...Karua mutta totta. Enkä silti ole lapsivihaaja :)

- Kyllä itsekin äitinä puollan tätä lapsivapaata vyöhykettä. saa jokainen valita minkälaisessa paikassa haluavat olla ja jokaisella pitäisi olla oikeus olla ilman lasten "häiritsevää" meteliä.

- Vaikka itellänikin on lapsia, mut "oma loma" ilman lapsia on silloin tällöin tervetullutta, tietysti myös lapset on lomalla mukana,mut joskus ihan aikuisten keskenkin irtiotto arjesta.

- Itsellänikin on lapsia, mutta jos lomailen ilman heitä, niin haluan lomaa myös muiden lapsista =) Mutta tällaiset "vyöhykkeethän" ovat hyvä ratkaisu; myös toisin päin; ilman lasta sinulla ei ole asiaa "lapsellisten alueelle" tai jos sinne tulet, niin saat luvan kestää lapsukaisten aiheuttamat "haitat" =)

Osa piti lasten rajaamista loma-alueiden ulkopuolelle kyseenalaisena.

- Tämä sotii elämän perusasioita vastaan. Luonnolliseen alueeseen kuuluu kaiken ikäisiä ihmisiä. Me nautimme suuresti pari kuukautta sitten Menorcalla, kun katselimme riemusta kiljahtavien lasten leikkimistä auringon laskiessa välimereen.

Osa muistutti, että lasten ja aikuisten lomailu samassa paikassa voi olla jopa kasvattavaa.

- Kaikki ikäryhmät voivat oppia/nauttia toisistaan. Lapset eivät opi kunnioittamaan vanhempia eivätkä käyttäytymään asiallisesti jos sitä ei heiltä vaadita vaan heidät eristetään omaan nurkkaansa.

Eivätkä häiriötä aiheuta vain lapset, huomautti moni lukija.

- Mutta eikö tasapuolisuuden nimissä niin lentokoneisiin kuin hotelleihin pitäisi myös perustaa junttivapaavyöhykkeet, amatöörimatkustajavapaavyöhykkeet (vai onko sama asia kuin ensin mainittu?), läskivapaavyöhykkeet, liian-laiha-vapaavyöhykkeet, känniääliövapaavyöhykkeet jne.? Mihin on kadonnut pohjoismaalainen suvaitsevaisuus vai onko sitä koskaan ollutkaan?

- Useimmiten suurin haitta on juopottelevista ja sikailevista aikuisista, niistä ei pääse ilmeisesti eroon muuten kuin olemalla matkustelematta.

- Mun kaverin vanhemmat oli Lapsivapaassa hotellissa viime vuonna ja hän kerto että siellä oli saman verran häiriöitä ja meteliä kuin hotellissa jossa on lapsia! Jos joku päivä keksitään hotelli jossa ei tarjota alkoholia ja jossa on K.30 ikärja!! niin tämä voisikin toimia!!

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.