Mainos

Lapsisurmien synkkä vuosi

Vuonna 2013 vanhempien tekemiä lapsisurmia oli poikkeuksellinen vähän. Sen sijaan kuluva vuosi on ollut lapsisurmien osalta synkkä. 

Vuonna 2013 ei uutisoitu ainoastakaan perhesurmasta Suomessa. Kaikki kolme kyseisen vuoden aikana ollutta tapausta olivat sellaisia, joissa toinen lapsen vanhemmista surmasi vastasyntyneen. Tällaisista tapauksista poliisi ei lähtökohtaisesti tiedota.

Vuonna 2014 sen sijaan pelkästään julkisuudessa puituja tapauksia on kolme, joista kaikki ovat edelleen poliisin tutkinnassa. Tapauksia, joissa vanhempi tai vanhemmat ovat surmanneet vastasyntyneen, on ollut tänä vuonna kolme, joista kaksi on vielä tutkinnassa.

Yhteensä tänä vuonna kahdeksan lapsen epäillään kuolleen vanhempansa surmaamana.

Vuosi 2012 oli tilastojen valossa poikkeuksellisen synkkä. Silloin 12 lasta joutui vanhempansa surmaamaksi.

Tänä vuonna Rautavaaralla äidin epäillään ajaneen tahalleen bussin alle kyydissään kolme lasta. Kuopiossa äidin epäillään surmanneen kaksi pientä lastaan.

Näiden lisäksi julkisuudessa ovat olleet Oulun vauvasurmat. Poliisi löysi viiden vastasyntyneen vauvan ruumiit oululaisen kerrostalon kellarikomerosta kesäkuun alussa. 

Lasten äitiä, 35-vuotiasta naista syytetään viidestä murhasta ja viidestä hautarauhan rikkomisesta. Epäiltyjen rikosten tekoajat ajoittuvat vuosille 2005–2014.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.