Mainos

Lapsisieppauksen tunnustanut oli sotilaspoliisi

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan 8-vuotiaan tytön sieppauksen tunnustanut 22-vuotias kotkalaismies suoritti asepalveluksensa Haminan Reserviupseerikoulussa. Asia vahvistetaan MTV3 Uutisille puolustusvoimien Kymenlaakson aluetoimistosta.

Miehen asepalvelus kesti yhdeksän kuukautta. Hän suoritti asepalveluksensa varusmiehenä, ei johtajakoulutuksessa.

Aluetoimistosta kerrotaan, että mies aloitti palveluksensa Haminassa 12. heinäkuuta 2010 ja palvelus loppui 7. huhtikuuta 2011.

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan kotkalaismies toimi sotilaspoliisina, mutta tätä tietoa aluetoimistosta ei voida vahvistaa miehen henkilökohtaiseen suojaan vedoten.

Sotilaspoliisien tehtävänä on muun muassa sotilaskohteiden turvallisuusvalvonta, järjestyksen ylläpito sekä liikenteen valvonta ja ohjaus.

Taistelijan peruskoulutuksen lisäksi sotilaspoliiseille opetetaan tietoja ja taitoja, joita voidaan hyvinkin verrata poliisin tai vartijan koulutukseen. Puolustusvoimien mukaan sotilaspoliisikoulutuksesta on hyötyä edellä mainittuihin ammatteihin pyrittäessä.

Koulutuksen edistyttyä sotilaspoliisit palvelevat varuskuntien vartiointitehtävissä ja perehtyvät sotilaspoliisin kriisiajan tehtäviin. Sotilaspoliisiksi koulutettavat valitaan joukko-osastossa ja heiltä vaaditaan hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa.

Valmistui autoalalle

MTV3 Uutiset kertoi eilen, että kotkalaismies valmistui Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta autokorinkorjaajaksi. Mies aloitti opiskelut autokorikorjaajan koulutusohjelmassa vuoden 2007 elokuussa. Opinnot hän päätti koulutusohjelmatavoitteiden mukaisesti vuoden 2010 kesäkuussa.

Miehen epäillään siepanneen 8-vuotiaan tytön tiistaina Kotkassa. Tyttö löydettiin eilen Pernoon alueelta yksin mökistä, jossa hän oli käsistään ja jaloistaan sidottuna. Tytöllä ei ollut fyysisiä vammoja.

Kymenlaakson käräjäoikeus vangitsi tänään vuonna 1990 syntyneen kotkalaismiehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä vapaudenriistosta. Poliisi ei ole kommentoinut teon motiivia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.