Mainos

Lapsiperheiden määrässä pientä laskua

Tällä hetkellä 42 prosenttia suomalaisista asuu lapsiperheissä.

Lapsiperheiden määrä on laskenut hieman. Tilastokeskuksen mukaan viime vuoden lopussa Suomessa oli 1300 lapsiperhettä vähemmän kuin edellisvuonna. Nyt 42 prosenttia suomalaisista asuu lapsiperheissä, kun mukaan lasketaan myös täysi-ikäiset kotona asuvat sisarukset. Kaikkiaan lapsiperheitä on 592 000.

Lapsiperheissä asui vuodenvaihteessa kotona keskimäärin 1,83 lasta. Nykyisten lapsiperheiden lopullinen lapsiluku on 2,3 lasta.

Uusperheiden määrä on noussut noin tuhannella perheellä. Niitä oli viime vuoden lopussa 52 000. Uusperheiden vanhemmista vähän yli puolet eli avoliitossa ja alle puolet avioliitossa.

Rekisteröityjen parisuhteiden määrä lähestyy Suomessa tuhatta: niitä on tällä hetkellä 828. Noin 90 lapsen vanhempina oli vuoden lopussa saman sukupuolen rekisteröity pari.

Kaikkiaan Suomessa on 1 426 000 perhettä, ja niiden määrä on noussut edellisvuodesta. Suomalaisista 77 prosenttia kuuluu perheisiin. Avioparien perheitä on kaksi kolmesta ja avopareja joka viides perhe. Yhden vanhemman perheitä on reilut kymmenesosa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.