Mainos

Lapsiperheen tunnelmallinen koti

Kaunis vaaleilla sävyin sisustettu koti Espoon Nuuksiossa henkii harmoniaa. Sisustusta suunniteltaessa oli tärkeää saada kodin ulkopuolella oleva maaseudun rauha tuntumaan myös seinien sisäpuolella. Kalusteita ja sisustustavaraa ostettiin paljon jo ennen talon valmistumista.

"Kyllä meitä jännitti sopivatko kaikki tavarat tänne vai eivät, mutta emme malttaneet olla tekemättä hankintoja."

Monta ihanaa asiaa on tuotu asuntoon ulkomailta, muun muassa suuret peilit ja muhkeat sohvat ovat Espanjasta.

Olohuoneen molemmin puolin on ruokailutila. Keittiön vieressä syödään arkena ja varsinaisessa ruokasalissa juhlien aikaan tai silloin kun on muuten vain vieraita.

"Kutsumme usein ystäviämme kylään. Tykkään järjestää ruokajuhlia ja ulkoilupäivä ystäville. Me asumme kaukana kaikista, joten jos haluaa nähdä ystäviä, on parasta kutsua heidät tänne", rouva sanoo.

Keittiössä on leivinuuni, jossa paistuvat pitsat ja piirakat, mutta sillä on myös funktio lisälämmönlähteenä maalämmölle.

"On hyvä olla takkoja ja leivinuuni pidemmän sähkökatkoksen varalle, koska asumme täällä vähän syrjässä ja meillä on pieniä lapsia."

Suuressa keittiössä on tilaa ja valoa. Erityisen mukavaa on, kun työtason edessä on ikkuna, josta voi ruokaa valmistaessa katsella rauhallista maisemaa.

Kellarikerroksessa on sauna, jota voisi kutsua vaikka saunamaailmaksi. Hillittyä sharmia, rauhallista tunnelmaa, kynttilöitä ja paljon huoliteltuja yksityiskohtia.

Mutta on tässä kerroksessa vauhtiakin! Lasten leikkihuone on täynnä menoa ja meininkiä, vaikka lapset eivät olekaan juuri nyt kotona. Kirkas auringonpaiste on läsnä sadepäivänäkin ja täällä lapset saavat tosiaan nauttia leikkimisestä. Seinällä oleva musta valkoinen Katto Kassinen -tapetti odottaa, että lapset värittävät sen. Täällä saa piirrellä seinille!

"Kun homma on valmis, ovat lapset varmaan jo niin isoja, että tapetin voi vaihtaa", äiti sanoo.

Yläkerta on täydellinen paikka rauhoittumiselle, siellä sijaitsevat talon makuuhuoneet ja kirjasto. Illalla kun päivällinen on syöty ja isä on tullut töistä kotiin, vetäydytään ylös rauhoittumaan. Lapset käyvät nukkumaan, luetaan kirjoja ja ehkä tehdään vähän töitä.

(T.i.l.a. 13.2.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.