Mainos

Lapsiperheen moderni funkkistalo

Tänään käymme kylässä nelihenkisen lapsiperheen kodissa, joka on arkkitehdin heille suunnittelema. Lähtökohtana oli persoonallinen, oman näköinen koti, jossa on paljon valoa ja joka on funktionaalinen. Kodissa asuvat isä Joni, äiti Hanna ja pojat Severi, 10, ja Onni, 6.

Aloitetaan yläkerrasta, jossa sijaitsevat makuuhuoneet. Käytävän varrella on sauna ja kylpyhuone.

Ikkunanlauta ei olekaan ikkunanlauta, vaan penkki, jonka Joni on itse tehnyt. Materiaali on tontilla sijainneesta vanhasta puretusta autotallista jäänyt liimapuulevy. Penkillä istutaan saunan jälkeen ja siihen riisutaan vaatteet. Saunajuomat laitetaan penkkiin upotetulle marmorilevylle.

Käytävään tuovat kodikkuutta vanha kiinalainen lipasto ja tuoli.

Ihana, vaalea kokolattiamatto

Taloa suunniteltaessa makuuhuoneen tärkeä asia oli, että siellä voi herätä ihanasti uuteen päivään. Yksi ihanuus on vaalea kokolattiamatto, joka tuntuu hyvältä paljaiden varpaiden alla, kun jalat aamulla koskettavat lattiaa. Lapset tulevat myös usein leikkimään autoilla lämpimän maton päälle, eikä se siitä ole kärsinyt.

Vuode on kauniisti säilytyskalusteiden kehystämä ja takaseinän sekä aluslakanan väri ovat herkullisesti samaa sävyä. Huoneen ilopilleri on Casuarinan pilkullinen paperipallovalaisin.

Poikamaisia yksityiskohtia ja vaalea keittiö

Käytävän toisessa päässä ovat poikien huoneet poikamaisine yksityiskohtineen. Kuusivuotiaan Onnin huoneeseen Hanna maalasi puun Onnin toiveiden mukaan. Nukketeatterinuket ja vanhat autot ovat tuliaisia vanhempien matkoilta.

10-vuotiaan Severin sängyn päällä on Versacen kankaista ommellut pikkutyynyt. Sähkökitara soi Severin näpeissä aina, kun hän ei ole lumilautailemassa.

Alakerta on samalla tavoin avointa tilaa kuin yläkertakin. Vaalean keittiön tärkein asia on sen avoimuus. Ruokajuhlia ja seurustelua ruuan ympärillä harrastetaan paljon, ja on mukavaa kun kaikki ovat samassa tilassa, osallistuivat he sitten ruuan laittoon tai seurusteluun.

Ruokapöydän tuolit ovat oikeastaan puutarhatuolit, mutta siirtyivät sisään kuin varkain ja jäivät, koska niissä on niin hyvä istua.

Keittiön saarekkeen marmoritaso on upean väristä, lämpimän ruskeaa marmoria. Samaa kaunista kiveä on käytetty myös sohvapöydässä. Le Corbusierin jyrkkälinjaisen sohvan parina on kepeä Boontjen kukkavalaisin. Ihana väriläiskä on mainio kynttilänjalka jossa runsaat muodot on piilotettu tiukkoihin kehyksiin.

Yhdistelmä kovaa ja pehmeää

Taloa käytetään talvella ja kesällä vähän eritavoin. Sohvan ja ruokapöydän paikka vaihtuu vuodenaikojen mukaan. Kesällä sohvan paikalla on ruokapöytä, ja kun terassin liukuovi avataan, ulko- ja sisätilan raja hämärtyy.

Olohuoneen ylpeyden aiheet ovat Janin äidin ottamat valokuvat joista on tehty hienot suurennokset. Kuvassa laiturilla seisoo Janin Isä.

Kauniit tammituolit ovat Eero Saarisen suunnittelemat 1950-luvulla. Harmaa betonilattia on kaunis vastakohta pehmeälle pörröiselle matolle. Olohuoneessa erilaisten vastakohtaisten materiaalien ja muotojen käyttö korostuu, ja se tekee tilasta mielenkiintoisen ja kodikkaan. Tämän kodin sisutus on kaunis yhdistelmä kovaa ja pehmeää, modernia ja perinteistä sekä lämmintä ja kylmää.

Näitä vastakohtaisuuksia muuttaa ja maustaa luonto, joka on vahvasti läsnä suurien ikkunoiden ja runsaan luonnonvalon kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.