Mainos

Lapsille tietokisan palkinnoksi rynnäkkökivääri Somaliassa

Sisällissodan ja kuivuuden repimässä Somaliassa lasten tietokilpailujen palkinnot eivät ole leluja tai reppuja vaan rynnäkkökiväärit ja käsikranaatteja, kertoo The New York Times nettisivuillaan.

Somalian suurimman kapinallisryhmän Al Shababin hallitsema radioasema järjesti lapsille tietokilpailun islamilaisten ramadan kuukauden aikana ja palkinnot jaettiin viime sunnuntaina. Ensimmäiselle sijalle kavunneet lapset saivat palkinnoksi AK-47-rynnäkkökivääreitä, islamilaista kirjallisuutta ja pienen rahasumman. Kolmas palkinto oli kaksi käsikranaattia.

Radiossa suorana lähetetyn tietokilpailun kysymykset käsittelivät Al Shababia ja koraania. Suurin osa kilpailuun osallistuneista lapsista asuu Al Shababin kontroloimmilla alueilla, kuten Somalian etelä-osissa. Kilpailijat olivat iältään 10–17-vuotiaita.

– Lasten tulisi käyttää toista kättä oppimiseen ja toista kättä Islamin aseelliseen puolustamiseen, totesi Al Shababin maltillisena johtajana tunnettu Muktar Robow Abu Monsur palkinnonjakotilaisuudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.