Mainos

Lapsilla testattava rokote ei käyttöön Suomessa

Suomessa lapsilla testattavaa rokotetta ei oteta käyttöön Suomessa.

Kaikille suomalaisille tilattu rokote on eri valmistajan kuin rokote, jota alettiin eilen testata 3-17-vuotiailla suomalaislapsilla. Aamulehden mukaan kaikille suomalaisille annettavan rokotteen valmistaja on brittiläinen, kun taas testirokotteen valmistaja on Ranskasta.

Koko väestön rokottaminen on tarkoitus aloittaa syys-lokakuussa. Se kestää noin viisi kuukautta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rokoteosaston johtaja Terhi Kilpi kertoo, että Suomi on hyvä maa testata rokotteita.

- Mutta sitä ei tule käyttöön Suomeen, koska se on vasta testausvaiheessa, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Kilpi selventää.

Suomeen tuodaan syksyn aikana viisi miljoonaa annosta rokotetta. Mahdollisesti rokotetta yritetään saada myös lisää, jos sitä tarvitaan toinen annos. Kilven mukaan ensimmäiseksi Suomessa rokotetaan terveydenhuollon henkilöstö ja sen jälkeen muut ihmiset.

- Kaikille ihmisille on olemassa rokote, mutta sen ottaminen on vapaaehtoista. Vielä ei ole tehty mitään suositusta sen ottamisesta, koska epidemia ei ole vielä meillä täällä, Kilpi kertoo.

Kilpi muistuttaa, ettei jokaisesta nuhasta tai kurkkukivusta tarvitse huolestua, sillä syksyllä liikkuu paljon muitakin viruksia kuin sikainfluenssavirus.

(MTV3)

Katso rokoteosaston johtaja Terhi Kilven haastattelu (Huomenta Suomi 19.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.