Mainos

Lapsikauppa yleistä Afrikassa

Lapsikauppa rehottaa Afrikassa. Lapsikauppa on kaksi kertaa yleisempää kuin naiskauppa.

Unicefin tuoreessa raportissa käsitellään ihmiskauppaa 53 Afrikan valtiossa.

- Esimerkiksi Afrikassa keskimäärin 40 prosenttia lapsista jää vaille henkilöllisyyttä. Ei tule rekisteröidyksi minkään maan väestörekistereihin. Tällainen lapsi, jolla ei ole identiteettiä on kaikkein suojattomin ja helpointa kauppatavaraa, pääsihteeri Pentti Kotoaro Suomen UNICEF:stä kertoo.

Lapsikauppa on seurausta maiden köyhyydestä. Lapset ovat nimittäin halvinta työvoimaa. Myös aseelliset konfliktit kärjistävät tilannetta. Kotinsa jättämään joutunut pakolainen on altis lapsikaupalle.

- Köyhimmät Afrikan maat ovat yleensä näitä ikään kuin lasten luovuttajia. Köyhyys ajaa monilapsisista perheistä ainakin osan lapsista hakemaan elämisen edellytyksiä liian nuorella iällä. Ja sitten vähän vauraammat Afrikan maat ovat useissa tapauksissa näitä vastaanottavia maita. Siellä erilainen maanviljelytoiminta, maatalous ja kaakaoviljelmät ovat ehkä yleisimpiä, Kotoaro kertoo.

Unicef ei pysty kertomaan lapsikaupan uhrien tarkkoja lukumääriä. Lähes kaikissa Afrikan maissa käydään lapsikauppaa. Joka kolmannesta lapsia myydään Eurooppaan, usein entisiin siirtomaavaltoihin.

Avustusjärjestöjen on vaikea puuttua lapsikauppaan jo pelkästään turvallisuussyistä. Lapsikauppa on useimmiten rikollisorganisaatioiden hallinnassa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 23.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.