Mainos

Lapsiasiavaltuutettu eroaa - "Liian vähän henkilökuntaa"

Lapsiasiavaltuutetun tehtävää vuodesta 2005 hoitanut Maria Kaisa Aula on irtisanoutunut virastaan. Hänen virkakautensa olisi kestänyt syyskuuhun 2015. Hän lopettaa työnsä ensi huhtikuun lopussa.

– Olen ollut innolla rakentamassa Suomeen uutta lapsen ihmisoikeuksia edistävää viranomaista. Työ on ollut luovaa ja sisällöllisesti palkitsevaa mutta samalla kuormittavaa, koska toimistossa on liian vähän henkilökuntaa, toteaa lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula perusteluissaan.

Maria Kaisa Aula toivoo seuraajalleen parempia edellytyksiä tehtävien hoitamiseen.

– Suomen lapsiasiavaltuutetun toimistossa työskentelee valtuutetun lisäksi neljä henkilöä. Henkilöstömäärä on kansalliseen viranomaistehtävään sekä kansalaisten ja yhteistyökumppaneiden kysyntään nähden alimitoitettu, Maria Kaisa Aula perustelee.

Määrä on pieni myös verrattuna muiden kotimaisten erityisvaltuutettujen tai muiden maiden lapsiasiavaltuutettujen toimistoihin. Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa lapsiasiavaltuutetun toimistossa vastaavia tehtäviä hoitaa moninkertainen määrä henkilöstöä.

Lapsiasiavaltuutetun tehtävä perustuu lakiin sekä YK:n lapsen oikeuksien yleissopimukseen, jonka toteutumista valtuutettu arvioi ja edistää hallituksesta riippumattomana viranomaisena.

Tehtäviksi on laissa määritelty myös lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja oikeuksien toteutumisen seuranta, lapsen oikeuksista tiedottaminen, vaikuttaminen päättäjiin sekä yhteydenpito lapsiin ja nuoriin ja heiltä saadun tiedon välittäminen päätöksentekijöille.

Toimisto vastaa myös vuosittain satoihin kansalaisten yhteydenottoihin.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.