Mainos

Lapsiasiamiehelle ei rahaa budjettiehdotuksessa

Budjettiehdotukseen ei ole tänäkään vuonna varattu määrärahaa lapsiasiamiehen viran perustamista varten, vaikka kysymys on ollut tapetilla usean vuoden ajan.

Lapsiasiamiehen viran perustaminen on ollut tapetilla vuosia ja kirjattu hallitusohjelmaan. Sosiaali- ja terveysministeriö päätti peruspalveluministeri Liisa Hyssälän johdolla lykätä asiaa ainakin vuodella, kun valtiovarainministeriö tyrmäsi hankkeen. Finanssisihteeri Ritva Cantellin sanoo, ettei asiaa myöskään ehditä valmistella.

Cantellin mukaan lapsiasialle voidaan varata määrärahaa aikaisintaan vuoden 2005 talousarviossa. Hän laskeskelee, että lapsiasiamiehestä ja hänen avustajastaan koituisi noin 200 000-300 000 euron kustannukset.

Useat puolueet ovat viestittäneet, että Suomeenkin pitäisi saada lapsiasiamies hoitamaan lapsia ja nuoria koskevia kysymyksiä. Virkaa ovat penänneet muun muassa sosiaalidemokraatit, vasemmistoliitto ja ruotsalainen kansanpuolue. Kaikissa muissa Pohjoismaissa on jo lapsiasiamies. Norja sai oman virkansa vuonna 1981, Ruotsi 1993, Tanska 1994 ja Islanti 1995.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.