Mainos

Lapsiaan kyydittänyt huumekuski kolaroi – tästä syystä poliisi reagoi myöhässä

Huumepöllyssä kahden lapsensa kanssa liikkuneet vanhemmat herättivät sunnuntai-iltana Tampereella linja-autossa olleen ihmisen huomion.

Huolestunut kansalainen teki ilmoituksen hätäkeskukseen, mutta poliisia ei kuulunut. Hän kirjoitti tapauksesta yhteisöpalvelu Facebookiin, mutta poisti kirjoituksensa myöhemmin.

Henkilö kirjoitti soittaneensa neljä kertaa hätäkeskukseen. Viimeisen kerran hän soitti, kun huumepöllyssä olleet vanhemmat lähtivät lastensa kanssa liikkeelle henkilöautolla.

Automatka päättyi onnettomuuteen, mutta kukaan ei onneksi kuollut.

"Hätäkeskukseen ja poliisille tietoa välittänyt on toiminut erinomaisen ansiokkaasti. On harmi, että poliisi ei ole heti siihen pystynyt reagoimaan."

– Sunnuntai-illan aikana, kun ilmoitus on hätäkeskukseen tullut, kaikki työvuorossa olleet poliisipartiot ovat olleet kiinni, kertoi Sisä-Suomen poliisin hälytys- ja valvontatoiminnan johtaja Harri Nojonen Radio Novan Enbuske&Linnanahde Crew -ohjelmassa.

Nojosen mukaan kului noin neljäkymmentä minuuttia ennen kuin partio vapautui toisesta tehtävästä.

– Lähtötiedot, jotka poliisille tuosta tulivat, olivat sen laatuisia, että tilanne on huolestuttava, mutta ei niin konkreettisen vaarallinen, että partioita olisi irrotettu toiselta tehtävältä tälle tehtävälle, hän kuvaili.

Nojonen muistutti, että poliisin kenttäjohtajat joutuvat priorisoimaan tehtävät kiireysjärjestykseen.

– Henkilö, joka on hätäkeskukseen ja poliisille välittänyt tätä tietoa, on toiminut erinomaisen ansiokkaasti. On harmi, että poliisi ei ole heti siihen pystynyt reagoimaan, Nojonen sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.