Lapsia tehdään yhä vähemmän – nelilapsinen Karhun perhe on poikkeus tilastossa: "Kaupassa ihmiset katsoo, kun tulee lapsilauma perässä"

Suomessa syntyy vähemmän lapsia kuin vuosiin 2:05

Järvenpääläisen perheen pihalla käy vilinä: neljä lasta pyörii leikkitelineissä, keinuu ja hyppii trampoliinilla. Tilastollisesti Karhun perhe on poikkeus, sillä suomalaisperheiden lapsiluku jää keskimäärin alle kahden.

MTV Uutiset kertoi eilen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen kannustuksesta suomalaisia synnytystalkoisiin. Avaus nosti puheenaiheeksi suomalaisten alhaisen syntyvyyden, joka laskee nyt kuudetta vuotta peräkkäin

Aivan kaikkia syntyvyyden laskeminen ei kuitenkaan kosketa. Järvenpääläinen Anna Karhu on neljän lapsen äiti. Lapsia perheeseen päätettiin hankkia paljon, koska Karhulla ei ollut itsellään sisaruksia.

– Olen ainoa lapsi. Minun mielestä oli hirveän tylsää, kun ei ollut sisaruksia, Karhu kertoo MTV uutisten haastattelussa.

– Miehelläni on neljä sisarusta ja tykkäsin hirveästi siitä, kun siellä oli koko ajan väkeä ja meininkiä.

Lapsilauma kerää katseita

Nyt Karhujen kotona menoa riittää, sillä vanhempien lisäksi kotona pyörii neljä tyttöä. Kaksi heistä on alle kouluikäisiä ja kaksi ala-asteella.

Suomessa synnytysikäinen nainen synnyttää keskimäärin 1,57 lasta. Karhu ei koe olevansa poikkeus.

– En oikeastaan, mutta kaupassa sen huomaa, kun ihmiset katsoo, että tulee hirveä lapsilauma perässä, Karhu naurahtaa.

25.8.17 klo 19.38: Otsikon sana "nelihenkinen" korjattu muotoon "nelilapsinen".

Lue myös:

    Uusimmat