Mainos

Lapsia löytyi henkihieverissä orpokodista

Yli 20 lasta löydettiin irakilaisesta orpokodista kuoleman partaalle nälkiintyneinä vaikka laitoksen keittiön hyllyt olivat täynnä ruokaa.

Edes Irakissa mikään ei olisi voinut valmistaa amerikkalaisia sotilaita painajaismaiseen näkyyn, joka heitä kohtasi bagdadilaisessa orpokodissa viikko sitten.

Parisenkymmentä luurangonlaihaa lasta makasi alastomana paljaalla betonilattialla. Osa makasi sidottuina sänkyihinsä, liikkumatta.

Sotilaat luulivat ensin, että lapset ovat kuolleet. Edetessään sisälle rakennukseen he löysivät kaikkiaan 24 poikalasta orpokodin likaisista huoneista.

-Näin lapsia, jotka olivat niin laihoja että jokainen luu heidän vartalostaan erottui. Heillä ei ollut voimia liikkua, ei mitään ilmettä kasvoillaan, ylikersantti Michael Beale kuvailee.

Sotilaiden arvioiden mukaan lapsia oli pidetty aliravittuina ja sidottuna al-Hanan orpokodissa ainakin kuukauden ajan yli 40 asteen paahtavassa kuumuudessa. Valtion omistama orpokoti oli tarkoitettu lapsille, jotka esimerkiksi kehitysvamman takia tarvitsevat erityistä hoitoa.

Moni lapsista makasi omissa jätöksissään, kykenemättä liikkumaan. Heikkokuntoisin lapsista pystyi tuskin liikuttamaan silmiään ilmaistakseen sotilaille olevansa elossa.

-Hänen ihonsa oli täynnä haavoja betonilattialla nukkumisesta. Kärpäsiä oli hänen suussaan, silmissään, nenässään, joka paikassa, kuvaili ylikersantti Mitchell Gibson.

Sotilaiden tyrmistys oli täydellinen, kun toisaalta rakennuksesta löytyi kolme orpokodin työntekijää ruoanlaittopuuhissa. Keittiön hyllyt olivat täynnä ruokaa, ja varastossa oli uusia vaatteita, joita ei oltu purettu pakkauksistaan. Sotilaat epäilevät, että orpokodin henkilökunta aikoi myydä vaatteet torilla.

Kaksi laitoksen vartijaa pidätettiin, mutta orpokodin johtaja sekä kaksi naispuolista työntekijää pääsivät pakoon. Pääministeri Nuri al-Maliki on antanut heistä maanlaajuisen etsintäkuulutuksen.

Lapset kuljetettiin hoidettavaksi lähellä sijaitsevaan toiseen orpokotiin. Asiasta kertoo uutiskanava CBS.

(MTV3-AFP-CBS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.