Mainos

Lapsia kuollut maanjäristyksessä Italiassa

Ainakin neljä lasta sekä yksi opettaja ovat saaneet surmansa maanjäristyksessä, kun koulurakennus sortui eteläisessä Italiassa.

Ainakin neljä lasta ja yksi opettaja sai surmansa kun rakennus, jossa sijaitsi koulu ja lastentarha, romahti heidän päälleen San Giuliano di Puglian kylässä Campobassossa Etelä-Italiassa maanjäristyksen seurauksena. Parinkymmenen lapsen opettajineen pelättiin illalla olevan edelleen loukussa talon raunioissa.
Illalla raunioista oli löydetty neljän lapsen ja yhden naisen ruumiit. Raunioista oli pelastettu parisenkymmentä lasta ja yksi opettaja. Neljän pelastetun lapsen tilaa kuvattiin vakavaksi.

Alun perin Italian sisäministeriö ilmoitti sadan lapsen jääneen loukkuun rakennukseen.

Voimakkuudeltaan 5,4 richterin maanjäristys ravisteli tänään Italian etelä- ja keskiosaa. Tilanteesta oli vaikea saada tietoja, sillä puhelinyhteydet alueelle olivat kokonaan poikki. Italian television mukaan järistyksen keskus sijaitse noin 200 kilometriä etelään pääkaupungista Roomasta. Maan vavahtelu tuntui ainakin Campanian, Apulian ja Abruzzon alueella.

Asiantuntijoiden mukaan maanjäristyksellä ei ole mitään tekemistä Sisiliassa viisi päivää sitten tapahtuneen järistyksen kanssa, joka ravisutti Euroopan suurinta tulivuorta Etnaa saaden sen purkautumaan.

Maanjäristys oli voimakkain Italiassa sitten vuoden 1997, jolloin 5,7 richterin järistys ravisutti Umbrian maakuntaa. Vuonna 1980 liki 2800 ihmistä sai surmansa, kun voimakkuudeltaan 6,9 richterin järistys iski Napolin eteläpuolelle.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

(Seitsemän uutiset 31.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.