Mainos

Lapsia hyväksikäyttäneelle taekwondo-opettajalle talousrikostuomio

Oulussa taekwondo-opettajana toiminut mies on tuomittu neljäksi kuukaudeksi vankilaan törkeistä veropetoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista. Oulun käräjäoikeus määräsi miehen vangittavaksi välittömästi.

Kaikkiaan syytekohtia oli yhdeksän, mutta osa rikoksista oli jo vanhentunut.

Vuonna 1973 syntynyt mies joutuu korvaamaan vuosien 2003–2005 aikana talousrikoksilla hankkimansa hyödyn, yhteensä noin 326 000 euroa. Lisäksi hänet määrättiin kolmen vuoden liiketoimintakieltoon.

Taekwondo-kamppailulajin opettajana toiminut mies sai vuonna 2006 vankeustuomion 12 alaikäisen oppilaansa seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tekoja oli lähes 800, lapseen kohdistuneesta haureudesta ja hyväksikäytöstä aina pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Suurin osa uhreista oli tekohetkellä 16-17-vuotiaita, mutta joukossa oli ainakin yksi 14-vuotias. Vuonna 2007 Rovaniemen hovioikeus kovensi tuomion kuuteen vuoteen vankeutta. Mies vapautui vuonna 2009.

Pakoili oikeutta

Mies saatiin oikeuden eteen vasta tämän vuoden helmikuussa. Syyttäjä oli antanut miehestä eurooppalaisen pidätysmääräyksen, koska häntä ei saatu haastettua oikeuteen aikaisemmin tehdyistä törkeistä petoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista.

Hänet napattiin kiinni passintarkastuksessa Tukholman Arlandan lentokentällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.