Mainos

Lapsi selvisi Jemenin lentoturmasta

Lentoyhtiö Yemenian mukaan ainakin yksi lentokoneen mereen syöksystä eloon jäänyt on saatu pelastetuksi Komorien edustalla, kertoo Reuters. Uutistoimisto AFP:n haastatteleman sairaalalähteen mukaan koneesta on pelastunut viisivuotias lapsi.

Ei ollut selvillä, tarkoittiko Yemenian ilmoittama hengissä selvinnyt juuri Imanin mainitsemaa lasta.

Yhtiön matkustajakone putosi viime yönä Intian valtamereen.

- Emme vielä tiedä pelastetun kansalaisuutta emmekä sukupuolta. Olemme juuri kuulleet Komoreilta, että yksi ihminen on pelastettu, Yemenian johtaja Muhammad al-Sumairi kertoi Reutersille puhelimitse Jemenin pääkaupungista Sana'asta.

Viranomaisten mukaan viimeöiseen Airbus-turmaan vaikutti myrskysää. Ranskan liikenneministeri Dominique Busseraun mukaan koneessa havaittu paljon vikoja.

Yemenia Airin koneessa oli jemeniläisviranomaisten mukaan 142 matkustajaa ja 11 miehistön jäsentä. Koneen kappaleita sekä siinä olleiden ruumiita on löytynyt merestä Komorien saarivaltion läheltä.

Koneessa ranskalaisia ja komorilaisia

Ranskalaislähteiden mukaan koneessa oli 66 Ranskan kansalaista. Loput matkustajat lienevät olleet komorilaisia.

Airbus A310-300 -tyyppinen kone oli matkalla Jemenin pääkaupungista Sana'asta Djiboutin kautta Komoreiden pääkaupunkiin Moroniin. Lento oli alkanut eilen Pariisista, josta se matkasi Marseillen kautta Sana'ahan. Sieltä osa matkustajista siirtyi jatkolentoon, jonka oli määrä kulkea Djiboutin kautta Komoreille.

Turmakone on toinen mereen syöksynyt Airbus tässä kuussa. Air Francen Airbus A 330-200 syöksyi Atlanttiin 1. kesäkuuta, ja 228 ihmistä kuoli.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.