Mainos

Lapset syyttivät isäänsä pedofiliasta äidin manipulaation takia

Pedofilia -syytteen mukaan isä käyttäytyi sopimattomasti lapsiaan kohtaan vuosina 1992-1993, kun poika ja tyttö olivat 11- ja 14-vuotiaita. Rikosepäily tuli poliisin tietoon, kun äiti teki rikosilmoituksen entisestä miehestään.

Lasten vetoomus isänsä puolesta palautti vanhan seksuaalirikoksen Espoon käräjäoikeuteen. Asiaa puitiin käräjillä tällä viikolla.

Käräjäoikeus käsitteli juttua alun perin yli kymmenen vuotta sitten. Tuolloin se tuomitsi isän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavasta käyttäytymisestä kahta lastaan kohtaan. Miehen käräjäoikeudessa saama vuoden ehdollinen vankeustuomio pysyi samana hovioikeudessa.

Tapaus sai uuden käänteen, kun aikuiseksi varttuneet tyttö ja poika kirjoittivat isäänsä puolustavan kirjeen. Vuoden 2005 huhtikuussa päivätyssä kirjeessä lapset vakuuttivat, että he olivat puhuneet oikeudessa isäänsä vastaan äidin manipuloinnin takia.

Isä haki korkeimmasta oikeudesta tuomion purkua, johon KKO selvitysten jälkeen suostui. Korkein oikeus purki tämän vuoden maaliskuussa hovioikeuden antaman ratkaisun ja palautti asian käräjäoikeuden käsiteltäväksi. Hovioikeuden ratkaisusta oli kulunut 12 vuotta.

Juttu vanhentunut, ei rangaistusta

Espoon käräjäoikeus katsoi, että äidin kertomus oli luotettavampi kuin lasten. Myös lääkärintodistukset käytiin läpi.

Oikeuden mukaan isä oli syyllistynyt rikokseen. Häntä ei voitu kuitenkaan rangaista, koska juttu oli vanhentunut.

Prosessi ei kuitenkaan pääty tähän. Isä aikoo viedä asian hovioikeuteen, ja kihlakunnansyyttäjä Markku Ahonen tekee saman.

Alkuperäisen syytteen mukaan isä käyttäytyi sopimattomasti lapsiaan kohtaan vuosina 1992-1993, kun poika ja tyttö olivat 11- ja 14-vuotiaita. Jutussa oli kyse muun muassa sukuelinten näyttämisestä, mikä oli epäilyjen lievemmästä päästä.

Rikosepäily tuli poliisin tietoon, kun äiti teki rikosilmoituksen entisestä miehestään. Lapset asuivat tuolloin äitinsä kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.