Mainos

Lapset löysivät vaarallisen sotaräjähteen kesämökillä – kantoivat vanhemmilleen

Hämeen poliisi muistuttaa ihmisiä oikeasta toimintatavasta kohdattaessa sotilasräjähteitä tai muita vaarallisia esineitä ja aineita.

Hämeen poliisin alueella on viikon sisällä ollut kaksi tilannetta, joissa kansalaiset ovat löytäneet vanhoja, vaarallisia sotilasräjähteitä. Molemmissa tilateissa räjähteet olivat poliisin mukaan olleet täysin toimintakuntoisia.

Toisessa tapauksessa kesämökillä olleet lapset olivat löytäneet maastosta 1800-luvulta peräisin olevan haupitsin kuulan. Kuulan täytteenä oli mustaruutia.

Lapset olivat vieneet kuulan vanhemmilleen, jotka ottivat yhteyttä viranomaisiin. Tämän jälkeen tilanne saatiin hoidettua turvallisesti loppuun.

Poliisi muistuttaa, ettei löytyneitä räjähteitä tulisi tarpeettomasti käsitellä tai siirtää. Räjähteitä tai muita vaarallisia esineitä löydettäessä tulisi soittaa viipymättä poliisiin hätänumeroon.

– Poliisi ottaa ilmoittajalta tarvittavat tiedot vastaan ja tekee niihin perustuen arvion kuinka kiireellisestä ja vaarallisesta tilanteesta on kysymys, Hämeen poliisi toteaa tiedotteessa.

– Tilanteen tunnistamista helpottaa suuresti, jos löydetystä esineestä saadaan jo ilmoitusvaiheessa esimerkiksi matkapuhelimella otettu valokuva.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.