Mainos

Lapset äänestivät suosikkielokuvansa Oulussa

Ketkäpä muut kuin lapset itse ovat paras tuomaristo myös lastenelokuville. Näin myös Oulun Lastenelokuvafestareilla. Neljästätoista kilpailuelokuvasta lapsiraati valitsi ykköseksi ruotsalaisen yksinhuoltajaäidin ja pikkupojan tarinan. Lasten elokuvien parhaimmistoa katseltiin viikon ajan Oulun Lastenelokuvafestivaaleilla. Lapsiraadissa oli oululaisia 10-14-vuotiaita koululaisia.

Pokemon kauppa käy kiivaana

Ruotsalainen Emma Lemhagenin ohjaama Tsatsiki, mutsi ja poliisi nousi suosikiksi, kun lapset itse äänestivät Oulun elokuvafestivaalien parhaan leffan. Rokkia soittava ja miessotkuissa sekoileva yksinhuoltajaäiti ja äidin rakkausasioita selvittelevä ja isäänsä estivä pikkupoika tarinan päähenkilöinä kolahtivat lasten raatiin.

-Koska se oli mun melestä tosi hyvä elokuva. Se oli kuitenkin hyvä, että se mutsi ja poliisi meni kuitenkin yhteen, koska se basisti oli vähän semmonen inhottava, analysoi juryn jäsen Eeva-Maria Kovalainen. Aikuisten villi ja irrallinen meno ja lasten ottama vastuu nousevat nyt yhä useammin lasten elokuvien teemoiksi.

-Kyllä hyvin usein on perusasetelma se, että ei ole isää ja ei ole äitiä. Lapsi haluaa esimerkiksi tutustua isäänsä, koska ei tiedä kuka hän on, kertoo Eszher Vuojala, festivaalisihteeri .

Lapsiraati katseli neljätoista elokuvaa ja perinteisiä lasten elokuviakin oli tarjolla. Kärkipisteet lasten raadilta ropisivat kuitenkin nykyaikuisia arvosteleville aiheille. Kakkoseksi puolen pisteen päähän voittajasta lapset äänestivät machoisää arvostelevan ja erilaisuutta puolustavan brittielokuvan Billy Elliott, joka kertoi pojasta, josta isä halusi nyrkkeilijää, mutta joka itse unelmoi balettitanssijan ammatista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.