Mainos

Lapsensa polttaneelle isälle 12 vuotta vankilaa

Joensuun käräjäoikeus sai tänään päätökseen viime talvena Ilomantsissa kahden lapsen hengen vaatineen tulipalon käsittelyn. Oikeus tuomitsi lasten isän kahdesta taposta 12 vuodeksi vankeuteen. Oikeus katsoi miehen sytyttäneen tahallaan palon, jossa hänen 3-vuotias poikansa ja 2-vuotias tyttärensä menehtyivät.

Ilomantsin kerrostalopalo

Asiantuntijalausuntojen perusteella oikeus sulki pois mahdollisuuden, että palo olisi saanut alkunsa sähkölaitteista. Ulkopuolinen ei voinut sytyttää paloa, koska huoneiston avaimet olivat sisällä. Neljäs avain oli eräällä miehellä, jota ei missään vaiheessa ole epäilty syylliseksi paloon. Palon syttyessä sisällä olivat vain mies ja hänen kaksi lastaan. Tammikuun loppupuolella aamulla sattunut kerrostaloasunnon palo rajoittui lasten huoneeseen. Huoneessa oli kolme palopesäkettä, joiden välillä ei ollut luonnollista paloreittiä. Voimakkain niistä oli lasten sängyn vieressä ja osittain sen alla. Tästä ja myös toisesta kohtaa löytyi palavaksi nesteeksi luokiteltavan etanolin jäänteitä. Ennen tulipaloa asunnossa oli siirretty tulppaanivalaisinta ja laitettu silitysrauta kuumenemaan vanhempien makuuhuoneessa. Oikeus katsoi, ettei 3,5-vuotias poika pysty tekemään näitä toimia ja sytyttämään paloa kolmeen kohtaan ja vielä palavaa nestettä käyttäen.

Puolustuksen mukaan palo olisi syttynyt pojan tulitikkuleikeistä. Puolustus väitti etanolin olevan peräisin uudenvuoden juhlissa kaatuneista viinaksista. Oikeus kuitenkin totesi, ettei etanoli säily tekstiileissä haihtumatta useita viikkoja. Sen mukaan tätä ainetta saattoi olla muissakin palojätenäytteissä, mutta se pääsi haihtumaan, koska näytteitä ei ollut pakattu asianmukaisesti. Huoneiston palovarotin toimi normaalisti, ja sen äänen hälyttäminä naapurit menivät jyskyttämään huoneiston ovelle. Mies ei kuitenkaan päästänyt heitä välittömästi sisälle. Oikeus määräsi 52-vuotiaan miehen maksamaan vaimolleen lasten kuoleman aiheuttamasta kärsimyksestä yhteensä 40000 markan korvauksen. Tuomittu ilmoitti tyytymättömyytensä päätökseen välittömästi tuomionluvun jälkeen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.