Mainos

Lapsen saaminen turvaan kirvoitti poliisilta koskettavan tekstin – ”Tällä tehtävällä oli merkitystä”

Oulun poliisilaitos julkaisi eilen Facebookissa tekstin, jossa poliisi ”Henkka” kertoo poliisin työstä, kyynistymisestä ja siitä, kuinka tärkeät asiat auttavat muistamaan, miksi poliisia tarvitaan.

Hänen mukaansa poliisi voi kyynistyä joutuessaan todistamaan kamalia asioita, ja samalla kokea, ettei oma työ muuta mitään.

Siihen on yksi apu, ja se on poliisitehtävä, jossa aidoksi kokee tehneensä hyvää ja muuttavan jonkun elämää paremmaksi. Henkka kuvailee tunnetta heräämiseksi.

– Sitten tulee taas se yksi tehtävä, se joka särkee sydämen. Se tehtävä, jonka takia taas muistaa miksi haluaa tehdä tätä, kaikesta huolimatta. Se syy miksi haluaa olla se muutos, Henkka kirjoittaa.

– Minut herätti sekavasti käyttäytyvä amfetamiinin ja lääkkeiden vaikutuksen alainen nainen, joka ei ollut nukkunut useaan päivään. Nainen oli täysin kykenemätön huolehtimaan itsestään. Se nainen oli äiti. Ja sillä äidillä mukanaan sylilapsi.


Huonoon jamaan päätyneen äidin lapsi pääsi viranomaisten yhteistyöllä avun piiriin, ja sai Henkan mukaan mahdollisuuden parempaan elämään. Tarkemmin ei tekstissä kerrota, mitä asiassa kävi ilmi ja millaisten viranomaistoimien tai mahdollisen tuen piiriin päihdeongelmiin joutunut nainen päätyi.

– Kyynisyys rapistuu ja palaset loksahtavat taas paikoilleen. Kohti uusia tehtäviä, Henkka päättää tekstin. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.