Mainos

Lapsen harrastuksiin kuluu yleensä alle 500 euroa vuodessa

Suurin osa suomalaisvanhemmista käyttää lapsen harrastuksiin alle 500 euroa vuodessa, paljastaa MTV3 Uutisten kysely. Neljäsosa lapsista ei käy lainkaan ohjatuissa harrastuksissa.

Lapsen harrastuksiin käytetty raha vuodessa.

Yhteensä 58 prosenttia MTV3 Uutisten kyselyyn vastanneista vanhemmista kertoo, että yhden lapsen harrastuksiin kuluu vuoden aikana rahaa alle 500 euroa.

Noin viidesosalla kyselyyn vastanneista vanhemmista lapsen harrastukset vievät 500–1000 euroa vuodessa ja toisella viidesosalla yli 1000 euroa vuodessa.

Seitsemän prosenttia vanhemmista puolestaan kertoo, etteivät he käytä lainkaan rahaa lastensa harrastuksiin vuoden aikana.

Joka neljäs ei käy harrastuksissa

Yhteensä 62 prosenttia vanhemmista kertoo MTV3 Uutisten kyselyssä, että heidän lapsensa käyvät ohjatuissa harrastuksissa 1–3 kertaa viikossa.

Peräti joka neljännen kyselyyn vastanneen vanhemman lapsi ei kuitenkaan käy lainkaan ohjatuissa harrastuksissa.

Neljä kertaa viikossa tai useammin harjoittelee puolestaan vain joka kymmenennen suomalaisvanhemman lapsi.

Harrastusten määrä jakaa mielipiteet

Suomalaisten suhtautuminen lasten harrastusten määrään.

Lasten harrastusten määrä jakaa suomalaisten mielipiteet. Kaiken kaikkiaan 38 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että lapsilla on liikaa harrastuksia, kun taas reilu kolmannes sanoo, että harrastuksia on sopivasti.

Lähes puolet naisista pitää harrastusten määrää liian suurena, kun miehistä tällä kannalla on alle kolmannes. Etelä- ja Länsi-Suomessa asuvista noin 40 prosenttia sanoo, että harrastuksia liikaa, Pohjois-Suomessa asuvista vain noin 30 prosenttia.

Elokuun loppupuolella toteutettuun kyselyyn osallistui 1 879 suomalaista. Kyselyn toteutti MTV3 Uutisten toimeksiannosta Think If Laboratories Oy. Virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.