Mainos

Lapsen ahdistelusta tuomittu nimitetty lääkäriksi

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on palkannut lapsen seksuaalisesta ahdistelusta tuomitun miehen lääkäriksi nuorten kriisipoliklinikalle. Sairaalan tiedotteen mukaan lasten ja nuorten sairaalan toimialajohtaja tai HUS:n hallinto ei ole tiennyt palkatun miehen taustasta.

Kriisiklinikalle palkattu lääkäri sai viime toukokuussa Jyväskylän käräjäoikeudessa tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Oikeus katsoi mm. valvontakameranauhan perusteella, että mies oli lähennellyt 15-vuotiasta poikaa viime maaliskuussa uimahallissa Jyväskylässä. Mies tuomittiin kahden kuukauden ehdollisen vankeuteen sekä sakkoihin ja korvauksiin. Tuomittu on valittanut päätöksestä Vaasan hovioikeuteen. Nimityksen käytännössä tehnyt ylilääkäri puolustelee päätöstään ja toteaa oikeusistuimen olleen ehkä väärässä.

Tuomittu on pestattu Lasten ja nuorten sairaalan alaisen nuorisopoliklinikan viransijaisuuteen, jonka määräaika on avoin. Ylilääkärin esimies sanoo , että asia tuli hänelle täytenä yllätyksenä. Nuorisopoliklinikan asiakkaat ovat akuuttia psykiatrista apua tarvitsevia alaikäisiä poikia ja tyttöjä.

HUS selvittää päätöksen taustat


Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS alkaa selvittää tapausta välittömästi. -Ensi maanantaina on määrä pitää kokous, jossa selvitetään, mitä on tehty ja mikä on ratkaisu tästä tilanteesta ulos, kertoo HUS:n henkilöstöresurssipäällikkö Marja Seppälä.

Seppälän mukaan tuomitun palkkauksesta HUS:iin on päättänyt nuorisopsykiatrian vastaava ylilääkäri yksinään. Ylilääkäri on pestauksen aikaan tiennyt miehen tuomiosta. -Näin tuoreessa tapauksessa olisi toivonut, että ylilääkäri ei olisi luottanut pelkästään omaan harkintaansa. Lasten ja nuorten sairaalan toimialajohtaja tai HUS:n hallinto ei ole tiennyt palkatun miehen taustasta, Seppälä toteaa.

Seppälän, viransijaisuudesta päättäneen ylilääkärin ja toimialajohtajan on määrä pitää maanantaina kokous, jossa selvitetään julkisuuteen noussutta tapausta. Palaveria varten on mm. tilattu nähtäväksi Jyväskylästä oikeuden päätös.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.